Cele mai citite
 


Attila Cseke: Descentralizarea spitalelor nu va fi o povară aruncată pe umerii autorităţilor locale
duminică, 28 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a afirmat, sâmbătă, că descentralizarea spitalelor din România nu înseamnă aruncarea responsabilităţii asupra autorităţilor locale.
'Subiectul descentralizării unităţilor spitaliceşti este un obiectiv al Ministerului Sănătăţii, ce va fi pus în aplicare de la 1 iulie 2010 şi pot să vă spun că, din punctul nostru de vedere, această descentralizare nu înseamnă aruncarea responsabilităţilor asupra autorităţilor locale', a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, după vizitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

În opinia sa, descentralizarea este necesară pentru eficientizarea sistemului de sănătate din România şi aceasta nu înseamnă o povară aruncată pe umerii autorităţilor locale, ci posibilitatea ca acestea să se poată implica mai mult în această activitate.

Ministrul Sănătăţii afirmă că descentralizarea nu se va face până nu va fi rezolvată şi 'o oarecare incorectitudine de care suferă astăzi spitalele din România', în sensul că nu toate spitalele de acelaşi grad de competenţă primesc acelaşi punctaj pentru rezolvarea cazurilor de sănătate.

Un alt aspect de care ministrul Sănătăţii s-a declarat interesat, dar despre care crede că se poate rezolva în următorii doi ani de zile, este acela al informatizării sistemului sanitar pentru ca pacienţii să nu mai alerge la Casele de Sănătate pentru adeverinţele de asigurat, iar datele despre fiecare persoană asigurată să poată fi accesate imediat, odată cu cele despre istoricul bolilor de care aceasta a suferit.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.
Attila Cseke: SMURD-ul din România a devenit un model şi pentru alte state Târgu Mureş, 24 sep /Agerpres/ - SMURD-ul românesc a devenit un model şi pentru alte state, a precizat, vineri, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, la Târgu Mureş, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare.
Vasile Cepoi: Este în strategia Ministerului Sănătăţii de a face cele opt spitale de urgenţă Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că ministerul are o strategie de construire a opt spitale regionale de urgenţă şi că studiază două posibilităţi de finanţare, fonduri europene şi accesarea unor fonduri de investiţii internaţionale...
Ministrul Sănătăţii sugerează UNCJR să apeleze inclusiv la management privat pentru spitalele preluate Târgu Mureş, 5 iun /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, prezent la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România de la Sovata, le-a spus membrilor UNCJR că pot să angajeze firme private care să asigure managementul spitalelor pe care le vor prelua, a declarat, sâmbătă...
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, în vizită în judeţul Arad Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a efectuat joi, o vizită de lucru în judeţul Arad, cu scopul de a lua pulsul sistemului sanitar arădean.
Ministrul Sănătăţii: Am înlăturat barierele pentru profesioniştii din domeniul medical care vor să profeseze în România Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care au fost înlăturate bariere pentru profesioniştii din domeniul medical care vor să profeseze în România, a anunţat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, miercuri, într-un briefing, la Palatul Victoria.