Cele mai citite
 


Iaşi: În stare gravă din cauza cosmeticelor
duminică, 28 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alergologie si Imunologie
 

O studentă care a fost adusă în stare gravă, sâmbătă, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, va avea nevoie de chirurgie estetică după ce a încercat să îşi vopsească părul.

Tânăra, în vârstă de 24 de ani, a ajuns la spital în stare gravă, după ce a încercat să îşi schimbe culoarea părului cu o vopsea cumpărată de la un hipermaket. Fata a fost adusă la spital de colegele de cameră, care susţin că au folosit aceeaşi vopsea.

'Pacienta a necesitat încă din UPU măsuri de suport respirator, anti-inflamatorii steroideine, antihistaminice şi simpatico-mimetice, datorită fenomenelor alergice. În plus, beneficiază de consultul medicilor de la chirurgie plastică pentru arsurile suferite la nivelul sprâncenelor. Pacienta va rămâne internată, prognosticul fiind rezervat din cauza complicaţiilor posibile', a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU de la Spitalul 'Sf. Ioan'.

Alte două tinere, în vârstă de 21 de ani, au ajuns la acelaşi spital după ce au suferit alergii severe în urma utilizării cosmeticelor.

Una dintre ele, după cum susţine dr. Tudor Ciuhodaru, a dezvoltat alergiile după utilizarea unui şampon, iar la cealaltă alergia este secundară utilizării demachiantului.

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe recomandă prudenţă în utilizarea acestor produse atunci când pacienţii au mai prezentat reacţii alergice şi prezentarea cât mai rapidă la spital întrucât există pericolul unor complicaţii cu risc vital.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: În stare gravă din cauza şamponului O femeie în vârstă de 68 de ani a fost adusă în stare gravă la?Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, la scurt timp?după ce a utilizat un şampon.
Iaşi: În stare gravă din cauza unei albine Un tânăr în vârstă de 31 de ani a fost adus, vineri, în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi, după ce a fost înţepat de o albină.
Iaşi: La spital din cauza plantelor etnobotanice Doi tineri, unul în vârstă de 28 de ani, iar celălalt de 21 de ani, au ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi, după ce au consumat plante etnobotanice.
Zeci de tentative de suicid la Iaşi Aproape 30 de persoane au ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi în urma tentativelor de suicid cu medicamente, substanţe toxice de uz gospodăresc şi plăgilor mutilante.
Iaşi: În comă din cauza etnobotanicelor O studentă, în vârstă de 20 de ani, a fost adusă în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce a intrat în comă la scurt timp după ce s-a întors de la o petrecere unde a consumat plante cu efect halucinogen.
Iaşi: Două persoane fără adăpost, aduse la spital în stare gravă Iaşi, 25 ian /Agerpres/ - Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost adus din stradă, la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, de un echipaj al serviciului de ambulanţă, după ce a stat mai multe ore în frig.