Cele mai citite
 


OMS: Convenţia antifumat a fost un succes, dar trebuie aplicată în totalitate
duminică, 28 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Convenţia-marcă cu privire la controlul fumatului, din cadrul Naţiunilor Unite, a reprezentat un enorm succes în lupta împotriva unuia dintre cei mai mari duşmani ai sănătăţii publice mondiale, dar pentru a fi cu adevărat eficientă ea trebuie aplicată în întregime, transmite vineri Efe de la Geneva.
Aceasta a fost principala concluzie a conferinţei statelor care fac parte din Convenţie, reunită pentru a marca cea de-a 5-a aniversare de la intrarea sa în vigoare.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan, a menţionat că - în ciuda duratei de viaţă scurte de până acum a tratatului - Convenţia este deja unul dintre actele cu cel mai ridicat nivel de ratificare din istoria Naţiunilor Unite. Până la această oră, 168 de state din cele 193 care fac parte din OMS au ratificat-o.

Printre ţările care nu fac parte din Convenţie se numără Statele Unite ale Americii, Argentina, Indonezia sau Elveţia.

Directorul secretariatului Convenţiei, Haik Nikogosian, a subliniat însă că, în unele regiuni din lume - cum ar fi Europa -, consumul de tutun este în descreştere, în vreme ce în multe ţări aflate în proces de dezvoltare consumul este în creştere.

În continuare, în fiecare an, în lume mor 5,4 milioane de persoane din cauza fumatului.

OMS estimează că vor muri încă 8 milioane de persoane în următoarele decenii, iar majoritatea deceselor se vor produce în ţările aflate în curs de dezvoltare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: Acord asupra unui protocol de luptă împotriva contrabandei cu tutun Mai mult de 170 de state au încheiat luni, la Seul, un acord asupra protocolului internaţional de luptă împotriva contrabandei cu tutun, care reprezintă 11% din piaţa mondială şi provoacă pierderi de 40 miliarde de dolari prin neplata accizelor, informează AFP.
OMS, somată să fie mai transparentă Berna, 18 mai /Agerpres/ - În timp ce lupta împotriva virusului H1N1 a dominat dezbaterile din 2009, a 63-a Adunare generală a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, care are loc la Geneva, se concentrează asupra monitorizării Obiectivelor de dezvoltare ale Mileniului /ODM/. Cu toate acestea, umbra...
Progrese însemnate, dar insuficiente, în combaterea tuberculozei în lume (OMS) În ultimii 25 de ani au fost înregistrate progrese însemnate în combaterea tuberculozei, se arată în cel mai recent raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), însă boala continuă să ucidă 4.400 de oameni pe zi din cauza lipsei îngrijirilor adecvate. Lupta împotriva acestei infecţii, una din ...
OMS aprobă un plan de luptă contra maladiilor netransmisibile Organizaţia Mondială pentru Sănătate a aprobat, luni, un Plan pentru prevenirea şi controlul maladiilor netransmisibile, de tipul celor provocate de consumul de tutun şi alcool sau de obezitate, care se află la originea a 60% din decesele înregistrate la nivel mondial, transmite EFE.
OMS deplânge lipsa de fonduri în lupta împotriva tuberculozei la nivel mondial Comunitatea internaţională trebuie să sporească fondurile pentru lupta împotriva tuberculozei pentru a contracara creşterea riscului de răspândire a bolii cu tulpini rezistente la mai multe medicamente, au avertizat luni două organizaţii internaţionale de sănătate, relatează AFP.
Lupta împotriva virusului Zika va fi 'un drum lung' (OMS) Lupta împotriva epidemiei de Zika, care se extinde în America Latină, va fi "un drum lung", a avertizat marţi directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan, care efectuează o vizită în Brazilia, ţara cea mai afectată, informează AFP.