Cele mai citite
 


Cluj: Victor Socaciu alături de prieteni, într-un concert dedicat lui Bogi şi medicilor clujeni
duminică, 28 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Concertul susţinut de solistul Victor Socaciu şi invitaţii săi - Vasile Şeicaru, George Nicolescu şi actriţa Maria Ploae - s-a bucurat de un succes deosebit, sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenţilor, printre spectatori aflându-se şi celebrul chirurg Mihai Lucan, directorul Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal, care a venit însoţit de familie şi a urmărit cu încântare întregul spectacol.
Profesorul Mihai Lucan este cel care a condus, în luna septembrie 2009, dificila operaţie de dublu transplant renal la care a fost supus Victor Socaciu.

Albumul 'Iedera', lansat în turneul pe care solistul îl întreprinde în aceste zile în mai multe oraşe ale ţării, este dedicat soţilor Agnes şi Barna Fekete - părinţii lui Bogi, fetiţa de zece ani, de la care artistul a primit ambii rinichi -, precum şi medicilor de la Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca.

'Iedera' conţine 12 piese pe versurile lui Victor Socaciu, una dintre ele, intitulată 'Îmbrăţişare în cer', fiind scrisă special pentru Bogi. Albumul a fost înregistrat în Virtual Art Studio, cu maestrul de sunet George Nemeznic. Victor Socaciu este acompaniat de Victor Solomon la chitară electrică, Michael Constantinescu - claviaturi şi backing vocals şi Viki Stephanovici la chitară bas şi backing vocals.

Victor Socaciu a declarat pentru AGERPRES că reîntâlnirea cu publicul clujean îi face o deosebită plăcere, amintind că ori de câte ori a venit la Cluj-Napoca, momentele din concerte au fost memorabile.

''Publicul clujean este extrem de avizat, rafinat, cu un deosebit simt al umorului, cu gusturi alese în materie de poezie'', a spus cantautorul.

El a menţionat că turneul de lansare a albumului ''Iedera'' a început la Timişoara, a continuat la Oradea, iar Cluj-Napoca este cea de-al treilea oraş în care va concerta alături de prietenii săi.

''Vor urma popasurile de la Iaşi şi Bacău, după care vom reveni în Ardeal, la Braşov, oraşul meu natal. În acest turneu de lansare am ţinut să am alături câţiva oameni pe care îi preţuiesc, adică pe Vasile Şeicaru, marea actriţă Maria Ploae şi excepţionalul cântăreţ George Nicolescu, căruia eu i-am prevăzut în urmă cu 35 de ani o carieră mai strălucită. Din păcate, din cauza unor grave deficienţe de impresariat şi de promovare tipic româneşti, George Nicolescu nu s-a bucurat de anvergura internaţională pe care o merita'', a spus Victor Socaciu.

Referindu-se la succesul muzicii folk în România, până în 1990, Victor Socaciu a arătat că acest gen muzical a avut cel mai important public.

''Din păcate, după 1990 genul a intrat, aidoma întregii societăţi româneşti, într-un con de umbră. Dar de o bună bucată de vreme se întrevede speranţa că românii se vor întoarce la valorile lor tradiţionale, iar împrumuturile occidentale nu vor mai fi dominante. S-a trecut printr-o experienţă importantă, caracterizată prin comunicarea şi intercomunicarea cu culturile occidentale, dar a sosit momentul reîntorcerii la valorile tradiţionale''.

În opinia lui Victor Socaciu, tinerii au redescoperit în muzica folk un mod de se cunoaşte mai bine, primind emoţii artistice deosebite.

''Arta este şi înţelegere şi conoaştere de sine. Or tinerii cu o cultură aşezată au început să se îndrepte spre muzica folk, care nu este neapărat o muzică de gen, ci mai degrabă de cantautor. Acesta devine purtător de mesaje artistice dar şi sociale, către marele public românesc'', a subliniat Victor Socaciu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Victor Socaciu: Operaţia de transplant renal a reuşit deplin, iar Bogi este eroina mea După nouă luni de la efectuarea unui dublu transplant renal mă simt foarte bine şi toate controalele medicale efectuate până acum evidenţiază o reuşită absolută a operaţiei la care am fost supus, a declarat, sâmbătă seara, pentru AGERPRES, cantautorul Victor Socaciu, care a participat la marcarea în...
Treizeci de ani de la primul transplant în România Bucureşti, 12 feb /Agerpres/ - La împlinirea a 30 de ani de la efectuarea primului transplant renal din România, prof.dr. Mihai Lucan, de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, care a făcut parte din echipa de chirurgi care a realizat intervenţia chirurgicală în premieră, declară că...
Cluj: Dublu transplant, renal şi pancreatic, la ICUTR Institutul Clinic de Urologie şi transplant renal (ICUTR) Cluj a efectuat două duble operaţii de transplant renal şi pancreatic, primele după o întrerupere de opt ani.
Cluj: Mihai Lucan - Nu există gest mai dumnezeiesc decât să dăruieşti viaţă dincolo de moarte Directorul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Mihai Lucan, a evidenţiat sâmbătă seara, în discursul rostit la prima celebrare din România a ''Zilei Recunoştinţei în Transplant'', că multă vreme pentru reuşita acţiunilor unui transplant renal au fost felicitaţi...
Cluj: Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal şi Agenţia Naţională de Transplant, reclamate la Parchet Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta", Emanuel Ungureanu a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj o plângere împotriva Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR), condus de prof. univ. dr. Mihai...
Cluj:Doar şapte medici coordonatori în Programul Naţional de Transplant, afirmă dr. Victor Zota În Programul Naţional de Transplant (PNT) sunt activi doar şapte medici coordonatori, afirmă prim-coordonatorul acestui program, dr.Victor Zota.