Cele mai citite
 


Castilla La Mancha: lovit de o boală incurabilă, un român revine în România ca să moară acasă
duminică, 28 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Românul Alexandru revine în România ca să moară, în urma unei boli aflate în faza terminală, scrie duminică La Tribuna de Albacete, precizând că tot personalul sanitar, pacienţii, Crucea Roşie şi Fundaţia Caritas l-au ajutat să strângă banii pentru drum.
Alexandru se afla în Villarrobledo (Castilla La Mancha) de trei ani şi jumătate, şi venise, ca alţi zeci de români şi est-europeni, de pe tărâmuri dezolante, pentru a trimite familiilor rămase acasă salariul câştigat în Spania. Are 29 de ani şi o boală incurabilă, iar cum lucrurile nu-i mai merg bine, s-a decis să revină acasă, la familie şi prieteni. Personalul sanitar s-a mobilizat şi a reuşit, cu ajutorul mai multor angajaţi ai diferitelor instituţii sanitare, fundaţiilor, serviciilor de protecţie civilă, să strângă banii pentru a putea ajunge în România - 2.500 de euro.

Autorităţile sanitare spaniole s-au ocupat, în discuţiile cu compania aeriană, de acoperirea cantităţii de oxigen de care va avea nevoie românul până acasă. Deşi situaţia s-a complicat în avion, din cauza lipsei de oxigen şi a prelungirii zborului, Alexandru a rămas conştient şi a suportat totul, sprijinit de medicul care îl însoţea. Publicaţia citată aminteşte că eforturile tuturor celor care s-au mobilizat pentru a-l ajuta pe Alexandru au contat, atunci când acestuia i s-a împlinit dorinţa cea mai fierbinte: să revină acasă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie Română şi ADPSE ''Catalactica'', parteneri într-un program de formare profesională pentru personal medico-social Proiectul strategic ''Pro-Sănătate - Creşterea accesului angajaţilor din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă'', demarat de Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Socio-Economică (ADPSE) ''Catalactica'' în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie...
Crucea Roşie a lansat "Banca de alimente pentru copii" Societatea Naţională de Crucea Roşie din România împreună cu hypermarketul Real, Televiziunea Română şi Filiala de Cruce Roşie sector 6 Bucureşti a organizat, sâmbătă, evenimentul "Banca de alimente pentru copii", cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.
Crucea Roşie Bacău a finalizat un proiect de îmbunătăţire a condiţiilor de trai într-un centru de plasament Filiala de Cruce Roşie Bacău a finalizat, vineri, implementarea proiectului ''Îmbunătăţirea condiţiilor de trai în centrul de plasament Henri Coandă", la finanţarea cărui au contribuit Societatea Naţională de Cruce Roşie din România şi Crucea Roşie Germană.
Sălaj: Crucea Roşie organizează cursuri gratuite de limbi străine pentru copii Filiala Sălaj a Crucii Roşii România organizează gratuit, pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 11 ani, cursuri de limba engleză şi germană, începând de luni, 23 noiembrie.
Crucea Roşie din România sărbătoreşte 50 de ani de la adoptarea Principiilor Fundamentale Crucea Roşie din România sărbătoreşte vineri, de Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, 50 de ani de la adoptarea Principiilor Fundamentale, informează un comunicat al organizaţiei remis AGERPRES.
Crucea Roşie: Luana Minea şi-a suspendat activitatea de director al filialei Braşov Luana Minea şi-a suspendat activitatea de director al filialei de Cruce Roşie Braşov, se arată într-un comunicat al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România transmis, joi, AGERPRES.