Cele mai citite
 


Crin Antonescu: 'Este obligatoriu şi civilizat ca preşedintele să anunţe când are o problemă medicală!'
marţi, 2 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful statului trebuie să comunice opiniei publice problemele sale medicale, acesta fiind un gest absolut civilizat şi chiar obligatoriu, a declarat duminică seara preşedintele PNL, Crin Antonescu.
'Cu toate că sunt un adversar al preşedintelui, îi doresc multă sănătate. Chiar nu-mi plac discuţiile nepublice din cercurile politice, care se interesează foarte des şi într-un mod care-mi repugnă, de starea de sănătate a preşedintelui. Cred că este absolut civilizat şi chiar obligatoriu în sens democratic ca, atunci când preşedintele sau alţi demnitari au o problemă medicală, să se comunice lucrul acesta. Nu înţeleg de ce măcar în seara asta, când văd că devine temă a zilei nu iese cineva de la preşedinţie să spună: domnule, preşedintele a făcut nişte analize la Spitalul Militar, în ziua de...', a afirmat Antonescu la Realitatea TV.
Crin Antonescu a amintit că şi în perioada comunistă problemele de sănătate ale liderilor de atunci erau ţinute secrete.
'Nu am altă explicaţie decât că şi domnul preşedinte, şi cei din jurul său merg cum au apucat, cu trecerea sub tăcere. Este probabil o reminiscenţă din timpul comunismului, când orice mică problemă de sănătate a liderilor era trecută sub tăcere. (...) Ca să nu mai spun că îmi mai aduc aminte de prin '86, '87 când problemele politice ale României care nu se puteau rezolva, se plasau în discuţii despre sănătatea conducătorului de atunci', a adăugat liderul liberal.
Antonescu a arătat însă că nu este de acord cu cei care speră ca şeful statului este bolnav.
Pe de altă parte, Crin Antonescu s-a referit şi la afirmaţiile lui Traian Băsescu despre patronii unor televiziuni de ştiri pe care le-a calificat ca fiind 'disfuncţii şi mitocănii'.
În plus, liderul PNL s-a referit şi la afirmaţiile lui Băsescu potrivit căruia şeful statului nu are legătură cu plecările din PSD şi cu cristalizarea unui nou partid cu nucleu în jurul gruplui parlamentar al independenţilor.
'Probabil că ştie foarte bine (Băsescu - n. red.) că nimeni nu e atât de tâmpit în ţara asta să creadă că există criză de conştiinţă doctrinară, oameni care pleacă în mod evident la comandă când trebuie şi că domnia sa nu are legătură cu asta', a spus Antonescu.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seara, că şi-a făcut controlul medical anual şi a infirmat zvonurile legate de o internare a sa, spunând că nu are nicio problemă de sănătate.
'Nicio problemă, sunt mai sănătos ca toţi patronii voştri. Ştiu că de vreo trei luni se chinuie tare să spună: preşedintele ori e bolnav ori face partide, rupând de la PSD. Nu mai transmiteţi minciunile astea. Sunt mai sănătos decât toţi patronii voştri la un loc şi la minte şi la corp. Iar, în ceea ce priveşte politica, sunt mai corect decât toţi cei care spun că eu fac partide', a răspuns şeful statului, întrebat, la ieşirea dintr-un restaurant bucureştean, de reporterii Antena 3 şi Realitatea tv despre starea sa de sănătate.
Preşedintele, împreună cu soţia sa, a plecat din restaurant la pauza meciului de fotbal Steaua - CFR. El a spus că i-a plăcut şi meciul Rapid - Urziceni, dar că merge acasă pentru a vedea restul partidei.
Duminică, pe mai multe bloguri au apărut informaţii privind o posibilă internare a preşedintelui Traian Băsescu la Spitalul Militar.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Traian Băsescu, apt să exercite funcţia de preşedinte, potrivit testării medicale anuale Preşedintele Traian Băsescu are o stare de sănătate bună şi este apt pentru a exercita funcţia de şef al statului, potrivit rezultatului testării medicale anuale, informează Administraţia Prezidenţială.
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
Liderii USL Bihor, îngrijoraţi de afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu pe tema resurselor minerale Senatorul PSD Ioan Mang, preşedinte al PSD Bihor, şi senatorul liberal Cornel Popa, liderul PNL Bihor, şi-au manifestat joi îngrijorarea faţă de afirmaţiile recente ale preşedintelui Traian Băsescu privind resursele minerale, un motiv pentru care opoziţia va depune, pe 17 aprilie, o moţiune de cenzură...
Premierul spune că şeful statului s-a opus returnării către pensionari a banilor reţinuţi pentru CASS Premierul Victor Ponta a declarat joi seară că preşedintele Traian Băsescu s-a opus returnării banilor reţinuţi ilegal pensionarilor în 2011, pentru contribuţii la asigurările sociale şi de sănătate.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.