Cele mai citite
 


Românii sunt europenii care merg cel mai rar la dentist
marţi, 2 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Românii sunt europenii care se preocupă cel mai puţin de starea danturii lor, doar 34% dintre ei mergând la dentist cel puţin o dată pe an, potrivit rezultatelor primului Eurobarometru asupra sănătăţii dentare a cetăţenilor europeni, publicat de Comisia Europeană, informează cotidianul francez La Republique.
Olandezii acordă cea mai mare atenţie sănătăţii dinţilor (83% dintre ei au mers la dentist într-un an), urmaţi de danezi (78%), luxemburghezi (77%) şi germani (77%). Cu 52%, francezii se situează sub media europeană, care este 57%. Codaşii sunt românii (34%) şi ungurii (35%).

Numai 34% dintre francezi spun că au toţi dinţii naturali, în timp ce la unguri proporţia este de 19%. Media europeană la acest indice este de 41%. Jumătate dintre europeni declară că au fost la dentist pentru un control de rutină sau pentru detartrare. O treime dintre ei au mers pentru un tratament banal şi aproape un european din cinci, pentru un tratament de urgenţă.

Cele trei motive menţionate pentru faptul că n-au fost la dentist în ultimii doi ani au fost probleme dentare minore (33%), lipsa dinţilor falşi (16%) şi preţul mare al controalelor şi tratamentelor dentare (15%).

Acest prim Eurobarometru a fost realizat în octombrie 2009 în cele 27 state membre ale Uniunii Europene şi în cele trei ţări candidate (Turcia, Macedonia, Croaţia).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comisia Europeană îşi asumă angajamentul pentru implementarea sistemului de localizare a apelantului 112 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, împreună cu Cristian Buşoi, europarlamentar PNL, şi o delegaţie a Asociaţiei  Europene pentru Numărul Unic de Urgenţă 112 (EENA), au avut o întâlnire cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Neelie Kroes, responsabilă pentru agenda digitală, prilej...
Iaşi: Spitalul Regional de Urgenţă, din nou în atenţia autorităţilor şi politicienilor Contractul de proiectare al viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi încheiat în luna octombrie şi tot atunci se va şti unde va fi amplasată această unitate medicală care va fi construită cu fonduri provenite de la Banca Mondială şi din bugetul local, a declarat joi pentru AGERPRES primarul...
Virusul Schmallenberg: nu există încă o urgenţă sanitară în Europa /Comisia Europeană/ Comisia Europeană a declarat marţi că nu există o urgenţă sanitară în Europa din cauza virusului Schmallenberg şi a deplâns măsurile luate de Rusia după detecţia acestei noi epizootii care afectează oile, caprele şi bovinele din cinci ţări europene, relatează AFP.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu: Lipsa personalului, una din marile probleme ale instituţiei Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Elena Dinu, a declarat miercuri la o conferinţă de presă că lipsa personalului este una din marile probleme ale instituţiei şi a afirmat că este nevoie de modificarea Legii rezidenţiatului în Parlament, precizând că actuala lege nu ajută spitalele.
Perturbatorii endocrini vor fi definiţi de Comisia Europeană până în vara acestui an Comisarul european pentru sănătate, Vytenis Andriukaitis, a declarat joi că Bruxelles-ul va publica până la vară, bazându-se pe clasificările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), criteriile de definire a substanţelor care afectează sistemul endocrin, substanţe puţin luate în considerare în evaluarea...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...