Cele mai citite
 


Bazac: Este important ca un artist de nivelul lui Minculescu să fie ajutat
miercuri, 25 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 25 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac a afirmat, miercuri, că nu i se pare incorectă decizia instituţiei pe care o conduce de a suporta costurile operaţiei lui Cristi Minculescu, solistul formaţiei Iris.

"Cred că este destul de important ca un artist de nivelul lui Cristi Minculescu să fie ajutat de către stat. Din acest punct de vedere, cred că, într-adevăr, facem un gest nobil. Din bugetul Ministerului Sănătăţii şi din fondurile de solidaritate socială noi alocăm, în fiecare an, sume importante de bani pentru aproximativ 30 de persoane", a justificat Ion Bazac, răspunzând unei întrebări adresate de un jurnalist.

Potrivit ministrului, costurile operaţiei de transplant de ficat vor fi decontate din fondul asigurărilor de sănătate.
Cristi Minculescu şi-a făcut o serie de teste şi analize la o clinică privată din Germania, boala de care suferă fiind polichistică hepatică renală, a precizat medicul său de la Spitalul Judeţean din Timişoara, Dorel Săndesc, care a infirmat zvonul potrivit căruia cunoscutul interpret ar suferi de ciroză hepatică.
Dorel Săndesc a spus că particularitatea bolii lui Cristi Minculescu este dată de faptul că i-a fost afectat în primul rând ficatul şi că, în ultimul timp, s-a constatat o evoluţie a bolii.
Totodată, medicul a precizat că soluţia, aproape unică, este transplantul, însă el nu reprezintă o urgenţă. Cristi Minculescu a fost deja înscris pe o listă de aşteptare a persoanelor care au nevoie de transplant. În prezent, se fac investigaţiile necesare pentru a vedea dacă este posibil un transplant de la soţia solistului.
Cristi Minculescu a revenit de la Clinica din Germania la mijlocul acestei luni, după ce a efectuat mai multe investigaţii. AGERPRES/ (Victoria Vioară)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.