Cele mai citite
 


Valeriu Turcan: 'Informaţiile privind boala preşedintelui, o campanie instrumentată politic!'
marţi, 2 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Informaţiile cu privire la faptul că preşedintele Traian Băsescu ar avea probleme de sănătate fac parte dintr-o 'amplă campanie de intoxicare' la nivel naţional, a declarat, luni, Valeriu Turcan, purtător de cuvânt al şefului statului.
'Atât în timpul campaniei din 2009, dar, mai ales în urmă cu circa trei luni, pentru noi, a devenit evidentă o campanie instrumentată politic, obiectivul ei fiind răspândirea la nivel naţional a ideii că preşedintele ar fi grav bolnav. Preşedintele nu a dorit să intre în jocul celor care au orchestrat această campanie', a susţinut, la Antena 3, Valeriu Turcan.
Potrivit acestuia, campania s-ar fi manifestat inclusiv prin 'aglomerarea' site-urilor de internet şi a forumurilor cu informaţii referitoare la faptul că preşedintele ar fi grav bolnav.
'Ulterior, au existat remarci aluzive ale unor lideri politici exact în această direcţie, care sperau la o nouă suspendare, inclusiv cu argumentul: oricum e bolnav, deci nu mai e nicio problemă dacă îl suspendăm', a adăugat purtătorul de cuvânt al preşedintelui.
Valeriu Turcan a spus că starea de sănătate a şefului statului este un subiect legitim, de interes public, dar instituţia prezidenţială nu este obligată să dea explicaţii în urma unei 'campanii politice de intoxicare'.
'Ziua de ieri rămâne oarecum în istorie, în sensul în care preşedintele României a fost prezentat pe un blog personal al unui jurnalist cu strânse relaţii cu Viorel Hrebenciuc ca fiind la terapie intensivă', a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit lui Valeriu Turcan, 'intoxicarea de duminică' s-a dovedit a fi un test pentru presă, care a reacţionat foarte bine, verificând informaţia şi demonstrând că e falsă. El a precizat că preşedintele a efectuat o serie de analize medicale în cadrul controlului medical anual.
'Acesta nu e un control obişnuit. Legea prevede o comisie medicală compusă din 13 medici specialişti, în cadrul Spitalului Militar, conform unei hotărâri CSAT. Această comisie efectuează un control complet, pe specialităţi, după ce în prealabil sunt recoltate probe de sânge. Recoltarea s-a întâmplat săptămâna trecută, iar analizele de sânge sunt foarte bune', a explicat el.
Valeriu Turcan a completat că rezultatele analizelor efectuate de comisia medicală vor fi prezentate sub forma unui raport ce va fi înaintat preşedintelui.
'Legea, atenţie, nu prevede că analizele sau rezultatele pot fi date publicităţii. Deci, vorbim de o diferenţă, din start, între situaţia din România şi cea din SUA. (...) Noi ne aflăm în urma unei ample campanii de intoxicare la nivel naţional, care a atins un oarecare punct culminat în ultimele trei luni. Domnul preşedinte nu a dorit să intre în această campanie, să facă jocul celor care au instrumentat-o', a spus el.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seara, la ieşirea dintr-un restaurant bucureştean, că sâmbătă şi-a făcut controlul medical anual la Spitalul Militar, infirmând astfel zvonurile legate de o internare a sa şi a spus că nu are nicio problemă de sănătate.
Duminică, pe bloguri au apărut informaţii privind o posibilă internare a preşedintelui Traian Băsescu la Spitalul Militar.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Traian Băsescu, apt să exercite funcţia de preşedinte, potrivit testării medicale anuale Preşedintele Traian Băsescu are o stare de sănătate bună şi este apt pentru a exercita funcţia de şef al statului, potrivit rezultatului testării medicale anuale, informează Administraţia Prezidenţială.
Campanie pentru o nouă secţie de Terapie Intensivă la spitalul Marie Curie O nouă campanie desfăşurată de Asociaţia Inimii Copiilor are în vedere proiectul noii secţii de Terapie Intensivă de la Spitalul "Marie Curie" care va fi realizată după secţia similară din Iowa City (USA), considerat a fi unul dintre cele mai bune astfel de centre din lume, se arată într-un comunicat...
Raed Arafat (biografie) Preşedintele Traian Băsescu a semnat miercuri decretul pentru numirea doctorului Raed Arafat în funcţia de ministru al Sănătăţii.
Campanie a organizaţiei 'Salvaţi Copiii' pentru dotarea cu un incubator a spitalului "Grigore Alexandrescu" Organizaţia Salvaţi Copiii România lansează o acţiune de atragere de fonduri pentru echiparea Secţiei de terapie intensivă neonatală a spitalului "Grigore Alexandrescu" cu un incubator de ultimă generaţie, în cadrul campaniei "Bun venit pe lume!".
Spitalul Militar: Starea celor opt răniţi aflaţi la terapie intensivă este un pic ameliorată Starea celor opt răniţi în incendiul de la Colectiv, aflaţi în Secţia de terapie intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", este staţionară, "un pic ameliorată", a declarat marţi seară comandantul instituţiei, Florentina Ioniţă Radu.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.