Cele mai citite
 


Romalimenta cere sprijinirea programelor educaţionale pentru un stil de viaţă sănătos
marţi, 2 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia patronatelor din industria alimentară - Romalimenta consideră declaraţiile Ministrului Sănătăţii cu privire la reacţii externe de susţinere a introducerii taxei pe alimente ca fiind cel puţin exagerate, a declarat directorul executiv Mihai Vişan.
Federaţia Patronală din Industria Alimentară este de părere că recentele declaraţii ale ministrului Sănătăţii cu privire la susţinerea externă pentru introducerea taxei pe produsele alimentare induc în eroare publicul roman.

'Domnul ministru a făcut publică o singura scrisoare trimisă de o organizaţie non-guvernamentala care nu reprezintă, de altfel, nici o instituţie a Uniunii Europene. European Publich Health Alliance nu este 'organism finanţat de Comisia Europeana', ci un ONG care prezintă un punct de vedere pe care îl considerăm subiectiv, cu atât mai mult cu cât este vorba despre o măsură care se referă la ţara cu cele mai mari cheltuieli pe alimente din total cheltuieli familiale. Domnul ministru ar trebui să încurajeze şi să participe la dialogul local, întrucât orice taxe se vor reflecta social asupra populaţiei din România', a declarat Sorin Minea, presedintele Romalimenta.

Romalimenta îşi exprimă, în continuare, disponibilitatea de a dialoga cu autorităţile române pentru sprijinirea programelor educaţionale în vederea susţinerii unui stil de viaţă sănătos şi consideră că taxarea nu reprezintă o soluţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii recomandă consumul echilibrat de alimente care să conţină o diversitate de nutrienţi esenţiali Medicul nutriţionist Luiza Pîrvu recomandă să se consume echilibrat alimente care să conţină o diversitate de nutrienţi esenţiali, pentru un stil de viaţă sănătos, iar, în opinia sa, alegerea unui regim alimentar drastic riscă să reducă în mod considerabil caloriile şi cantitatea de nutrienţi, încât...
Hipertensiunea arterială poate fi prevenită printr-un stil de viaţă sănătos, recomandă medicii DSP Bihor Fiecare om trebuie să fie responsabil pentru viaţa sa, a cărui sănătate depinde, în primul rând, de gradul său de informare şi educaţie, de modul cum aplică cunoştinţele în prevenirea bolilor şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos, au subliniat miercuri specialiştii medicali reuniţi la o masă rotundă...
Campanie pentru un stil de viaţă sănătos, lansată de Ziua Mondială de Combatere a Diabetului Cu ocazia Zilei Mondiale de Combatere a Diabetului, marcată anual la nivel global pe 14 noiembrie, Grupul Sanofi în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi Societatea Română de Nutriţie au lansat o amplă campanie...
Britanicii vor primi tichete de reduceri la alimente sănătoase şi cluburi de sport Britanicii vor fi încurajaţi să ducă un stil de viaţă mai sănătos, printr-o iniţiativă guvernamentală sponsorizată de mari companii ce vor distribui tichete de reduceri la produse alimentare, echipamente sportive sau cluburi de gimnastică şi piscine, transmit Reuters şi AFP.
Sorin Minea: Ministerul Sănătăţii pune bir pe mâncare ca să-şi acopere găurile din buget Ministerul Sănătăţii vrea să-şi acopere găurile din buget punând bir pe mâncare, susţine preşedintele Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară - Romalimenta, Sorin Minea, într-un comunicat remis AGERPRES.
Acord de colaborare între Ministerul Sănătăţii şi Biroul Regional pentru Europa al OMS Acordul de Colaborare pentru următorii 2 ani între Ministerul Sănătăţii din România şi Biroul Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii vizează politica europeană de sănătate pe termen lung privind bolile netransmisibile, promovarea sănătăţii şi a unui stil de viaţă sănătos, bolile...