Cele mai citite
 


Personalul tehnico-administrativ din sănătate ameninţă cu proteste
marţi, 2 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Naţională a Sindicatelor TESA din Sănătate, afiliată la CNS Cartel Alfa, se opune oricăror reduceri de personal tehnic - economic - administrativ din unităţile sanitare şi solicită de urgenţă o întrevedere cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, informează un comunicat al organizaţiei sindicale.
Sindicaliştii atrag atenţia ministrului că în multe spitale există un deficit de personal TESA.

'Ar fi nevoie să mai angajăm personal TESA calificat şi nicidecum să dăm oamenii afară! Sectoarele tehnico-economic-administrativ funcţionează cu anumite dificultăţi în multe spitale, tocmai din cauza lipsei de personal. Ideea că, în general, la nivelul sectoarelor TESA ar exista un surplus de personal este falsă, iar în acest context noi concedieri aplicate în rândurile personalului TESA ar genera colapsul unor unităţi sanitare', precizează liderul sindical Augustin Chifor.

Sindicaliştii susţin că există, în prezent, o tensiune socială foarte ridicată în rândul personalului TESA, iar în cazul în care nu va avea loc întâlnirea solicitată vor trece la acţiuni de protest. Prima dintre aceste acţiuni va consta în pichetarea Ministerului Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sindicatele TESA din sănătate se pregătesc de grevă Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ -Consiliul Naţional al Federaţiei TESA se va întruni în regim de urgenţă pentru declanşarea grevei generale în sistemul sanitar, în urma intenţiei Ministerului Sănătăţii, exprimată printr-un comunicat de presă, de a disponibilza personal TESA din sănătate.
Sindicaliştii din domeniul sanitar vor picheta, vineri, sediul Ministerului Sănătăţii Sindicaliştii din domeniul sanitar vor picheta, vineri, sediul Ministerului Sănătăţii între orele 13:00 - 15:00, concomitent cu întreruperea activităţii, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Sindicale Hipocrat remis, duminică, AGERPRES.
Sindicaliştii din sănătate suspendă pichetul de vineri Sindicaliştii din sectorul sanitar îşi suspendă acţiunea de pichetare a Ministerului Sănătăţii şi de întrerupere a activităţii, care ar fi trebuit să aibă loc vineri, conform unui comunicat de presă al Federaţiei Sindicale Hipocrat remis, joi, AGERPRES.
Suceava: Sindicaliştii SANITAS au demarat procedurile pentru declanşarea grevei generale din 31 octombrie Sindicaliştii din sănătate au început strângerea de semnături pentru declanşarea conflictelor de muncă, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Biroul de presă al SANITAS Suceava.
Sindicaliştii din Sănătate încep luni protestele Federaţia Sindicală Hipocrat din România declanşează, luni, seria de proteste, prima etapă constând în purtarea unei banderole albastre timp de cinci zile, urmată de pichetarea şi întreruperea temporară a activităţii în următoarea săptămână, culminând cu declanşarea grevei generale pe data de 31 octombrie...
Sindicaliştii de la SANITAS au încheiat pichetul din faţa Ministerului Sănătăţii Cei aproximativ 100 de membri ai Federaţiei SANITAS din România care au pichetat luni, de la ora 10,00, sediul Ministerului Sănătăţii din Bucureşti, au încheiat la ora 12,00 acţiunea revendicativă, fără să se înregistreze niciun fel de incidente.