Cele mai citite
 


Canabisul creşte riscul bolilor psihice, potrivit unui studiu
miercuri, 3 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consumul îndelungat de canabis creşte riscul bolilor psihice, cum ar fi psihozele, halucinaţiile vizuale sau auditive şi delirul, potrivit unui studiu australian publicat luni în Statele Unite, informează AFP.
Cercetători de la Universitatea din Queensland au realizat studiul pe 3.800 tineri, în 20 de ani, tema fiind consumul de canabis şi apariţia eventualelor tulburări psihice. Puţin peste 14% consumau canabis de cel puţin şase ani. Studiul a stabilit că această categorie de tineri risca de două ori mai mult să sufere de psihoze, cum ar fi schizofrenia, decât cei care nu consumaseră niciodată droguri. Riscul de a avea halucinaţii este şi el de două ori mai mare, iar cel de a intra în delir, de patru ori mai mare.

'Legătura este foarte clară între consum şi cele trei tulburări analizate: cu cât perioada în care se consumă canabis este mai lungă, cu atât creşte riscul efectelor nedorite', scriu autorii studiului publicat în Archives of General Psychiatry. Ei recunosc totuşi că este greu de spus dacă aceste tulburări preced sau sunt consecinţa consumului de stupefiante. 'Legătura este complexă', adaugă cercetătorii. 'Cei care suferă de simptome psihotice izolate riscă mai mult să înceapă să consume canabis, ceea ce poate contribui la creşterea riscului apariţiei tulburărilor psihotice', arată studiul, menţionat de AFP.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consumul de canabis poate provoca mutaţii genetice şi măreşte riscurile oncologice O echipă de cercetători de la Universitatea Australiei de Vest (UWA) avertizează că structura ADN a unei persoane poate fi alterată prin consumul de canabis, provocând mutaţii ce pot duce la apariţia unor boli grave. Aceste mutaţii pot fi apoi transmise copiilor de-a lungul mai multor generaţii, conform...
Canabisul are un efect terapeutic limitat (studiu) Eficacitatea terapeutică a canabisului este limitată sau incertă, relevă un studiu american publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA), care analizează rezultatele a 79 de teste clinice, informează AFP.
ANA: Consum crescut de canabis în rândul studenţilor Raportul naţional privind situaţia drogurilor pe anul 2012 evidenţiază un consum de stupefiante ridicat în rândul studenţilor, prevalenţa de-a lungul vieţii fiind de 23,2%. Studiul realizat în opt centre universitare din România arată că studenţii consumă cel mai mult canabis (20,9%) urmat de ecstasy...
Fumatul ar putea favoriza apariţia unor tulburări psihice (studiu) Cunoscut pentru că provoacă unele forme de cancer şi boli cardiovasculare, fumatul ar putea favoriza şi apariţia unor tulburări psihice severe, cum ar fi schizofrenia, arată un studiu publicat vineri în revista Lancet Psychatry şi preluat de AFP.
Raport ANA: România nu este o ţară sursă pentru traficul de droguri România nu este o ţară sursă pentru traficul de droguri, cele câteva culturi de canabis descoperite nefiind reprezentative pentru cantitatea estimată a fi produsă, se arată în Raportul Naţional privind Situaţia Drogurilor 2011, lansat marţi.
Canabisul mai popular decât tutunul în 2013 printre noii fumători Printre noii fumători din Spania, canabisul a fost mai popular în 2013 decât tutunul, potrivit unui studiu realizat de Ministerul Sănătăţii, difuzat marţi.