Cele mai citite
 


Gustările rapide dintre mese fac obezi pe tot mai mulţi copii americani
miercuri, 3 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Copiii americani mănâncă în medie trei gustări rapide pe zi, în afară de mesele principale, acest fapt explicând de ce rata obezităţii infantile a depăşit 16% în ultimii ani, au anunţat marţi cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord, potrivit Reuters.

Copiii mănâncă între mese atât de des încât se îndreaptă spre un comportament de 'consum alimentar continuu', au semnalat Carmen Piernas şi Barry Popkin de la Universitatea amintită.

Peste 27% dintre caloriile pe care le acumulează în timpul unei zile provin din gustări rapide, compuse din snacks-uri, dulciuri, băuturi carbogazoase şi mâncare de tip fast-food. Toate acestea suplimentează mesele normale, gătite acasă.

Studiile cercetătorilor universitari vor da mai multă greutate iniţiativei preşedintelui american Barack Obama de a combate obezitatea la copii, fenomen negativ despre care soţia preşedintelui afirma că ar conduce deja la creşterea substanţială a cheltuielilor naţionale în sectorul medical.

'Guvernul la nivel naţional şi statele americane la nivel local, susţinute de agenţiile publice de sănătate, trebuie să ia măsuri', semnala Barack Obama. 'Părinţii, profesorii şi creatorii de politici sunt cu toţii responsabili de această evoluţie negativă', declara Michelle Obama luni la o Conferinţă a School Nutrition Association. 'Copiii noştri nu fac aceste lucruri de unii singuri. (...) De la fast-fooduri la automatele pline cu chipsuri şi bomboane perfect aliniate, ne tentăm copiii zi de zi cu tot feluri de alternative alimentare nesănătoase', a avertizat ea.

Snacksurile sărate şi bomboanele au cunoscut cea mai mare creştere a consumului, în timp ce deserturile şi băuturile dulci constituie pe mai departe cea mai mare sursă de calorii din gustările rapide.

Ei au arătat că un copil american consuma în medie cu 113 calorii pe zi mai mult în 2006 decât în 1977, ceea ce pune serios problema dacă nu cumva trăim un fenomen de dereglare fiziologică a hrănirii. Din cauza problemelor de sănătate aferente, copiii obezi au o probabilitate cu 32% mai mare de a rămâne corigenţi la o materie şi cu 59% mai mare de a lipsi de la şcoală mai mult de două săptămâni pe an.

Piernas şi Popkin au analizat datele a 31.337 de copii cu vârste între 2 şi 18 ani, pe baza informaţiilor oferite de mai multe sondaje federale asupra mâncării şi a obiceiurilor de consum alimentar.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Prevenirea obezităţii la copii şi adolescenţi - recomandări de la Direcţia de Sănătate Publică Obezitatea la copii şi adolescenţi nu are atât cauze genetice, cât este determinată de obiceiurile alimentare din familie şi lipsa educaţiei adecvate, afirmă Dr. Marius Pîrcioagă, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, care a transmis joi un material informativ privind prevenirea...
Farm. Doina Miere: Supraalimentaţia şi greşelile de comportament alimentar duc la creşterea în greutate Stilul de viaţă necorespunzător face ca un sfert dintre oameni să fie obezi şi jumătate supraponderali, a declarat, marţi, prof. dr. farm. Doina Miere, şefa catedrei de nutriţie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj, cu prilejul lansării produselor XL-S.
Bolile de inima încep din copilarie Odata cu venirea verii, parintii se grabesc sa asigure copiilor o vacanta sigura, sanatoasa si fericita. Vor fi unsi cu creme de protectie solara, echipati cu fluturasi de inot si casti de protectie. Dar daca pericolul cel mai mare nu vine de la piscina, ci din farfuriile lor? Daca boala de...
REDUCEREA EXCESULUI DE GREUTATE SI A OBEZITATII Excesul ponderal si obezitatea reprezinta acumularea in exces de grasimi la nivelul organismului uman. Si excesul de greutate, si obezitatea prezinta un risc pentru sanatate, acestia fiind factori majori de risc pentru o serie de boli cronice: diabetul zaharat tip 2, bolile cardiovasculare, cancerul...
Obezitatea infantilă, "coşmar exploziv" în ţările în curs de dezvoltare (OMS) Obezitatea în rândul copiilor sub cinci ani atinge cote "alarmante", devenind un "coşmar exploziv" în ţările în curs de dezvoltare, îndeosebi în Africa, unde rata s-a dublat din 1990, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), preluată de AFP.
Obezitatea infantila – un pericol cu greutate ce poate fi mostenit Considerata “boala secolului modern”, obezitatea a devenit in ultimii ani un pericol tot mai pronuntat, “castigand“ din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii statutul de boala incurabila. In lume exista peste un miliard de persoane adulte supraponderale, dintre acestia cel putin 300...