Cele mai citite
 


Curele de slăbire reduc arterioscleroza
miercuri, 3 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cercetători israelieni au anunţat marţi că au dovedit, la capătul unui studiu realizat timp de doi ani, că pierderea de greutate reduce semnificativ riscul arteriosclerozei, transmite AFP.
Cercetători de la Universitatea din Beer Sheva (sud) au urmărit, prin ecografii tridimensionale, dezvoltarea depozitelor de colesterol din carotidă, principala arteră a creierului, la 140 pacienţi. 'Am constatat pentru prima oară, cu ochii noştri, că un regim alimentar moderat împiedică nu numai acumularea de colesterol, ci reduce şi volumul arterelor şi presiunea sanguină', a declarat AFP şeful echipei de cercetători, doctorul Iris Shai.

'Este recomandabil ca pacienţii să ţină un regim alimentar prelungit, eficient pentru combaterea aterosclerozei' (o formă de arterioscleroză asociată cu depozite lipidice - colesterol - pe pereţii interiori ai arterelor), a precizat dr Shai.

Rezultatele cercetărilor, desfăşurate pe pacienţi care au ţinut o cură de slăbire pe baza bucătăriei mediteraneene, cu puţine grăsimi animale, au fost publicate în ultimul număr al revistei de specialitate americane 'Circulation'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Untura de peşte nu foloseşte la slăbit, spun experţii Acizii graşi omega-3, care se găsesc în somon, de exemplu, nu ajută la slăbire, însă sunt benefici pentru inimă.?Deşi studiile desfăşurate pe animale au arătat că untura de peşte poate facilita pierderea în greutate, cercetările pe om au demonstrat contrariul, arată un studiu publicat în American Journal...
Un consum suplimentar de apă plată determină adoptarea unui regim alimentar mai sănătos (studiu) Un consum suplimentar de apă plată determină adoptarea unui regim alimentar mai sănătos, sugerează o echipă de cercetători americani de la Universitatea Illinois, relatează luni passionsante.be.
Meditaţia poate favoriza pierderea în greutate (studiu) Un regim reuşit constă în alimentaţie echilibrată, activitate fizică regulată, dar şi în meditaţie, o echipă de cercetători americani descoperind recent efectele acestei tehnici mentale asupra pierderii în greutate, scrie actusante.net.
Pierderea în greutate şi un somn sănătos, dublul avantaj al consumului de proteine (studiu) Un regim alimentar bogat în proteine contribuie la pierderea în greutate, îmbunătăţind în acelaşi timp şi calitatea somnului, două efecte care se asociază, rezultând o sănătate mai bună - arată un studiu publicat în The American Journal of Clinical Nutrition şi preluat de passionsante.be.
Secretul unei vieţi îndelungate: o alimentaţie variată, fără cure de slăbire A fi plinuţ nu este o tragedie, a pierde în greutate e periculos, susţine un studiu realizat de o echipă de cercetători, condusă de Linda Bacon de la Universitatea din California (SUA). În opinia oamenilor de ştiinţă, ideea că nişte kilograme în plus ar putea dăuna organismului este mult exagerată. În...
Un regim alimentar sănătos reduce riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral (studiu) O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce semnificativ riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători canadieni de la McMaster University din Vancouver şi preluat de agenţia Xinhua.