Cele mai citite
 


Eugen Nicolăescu: PNL va depune la Camera Deputaţilor o moţiune simplă pe sănătate
miercuri, 3 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viceliderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, a anunţat, marţi, că deputaţii liberali vor depune în maximum două săptămâni o moţiune simplă pe sănătate.
'Un colectiv de deputaţi lucrează ca în maximum două săptămâni să se depună o moţiune simplă pe sectorul de sănătate. Am constatat că bugetul alocat sănătăţii în anul 2010 nu va ajunge decât cel mai târziu până în luna iunie. Am constatat că din acest buget trebuie să se achite şi datoriile anului 2009. Farmaciile din România primesc în luna martie contravaloarea medicamentelor vândute populaţiei în lunile iulie şi august 2009. Avem farmacii care sunt deja intrate în faliment, care sunt în insolvenţă sau care se lasă vândute lanţurilor de farmacii pentru că nu mai pot face faţă ca urmare a arieratelor înregistrate', a spus Nicolăescu.
El a adăugat că moţiunea va face referiri şi la situaţia în care se află Institutul Cantacuzino şi la faptul că această instituţie nu a făcut obiectul investiţiilor în ciuda faptului că era necesară ridicarea sa la standardele Uniunii Europene.
De asemenea, moţiunea va lua în discuţie şi intenţia Executivului de a introduce taxa pe fast-food, intenţie care, după cum afirmă deputatul PNL, este 'o aberaţie', deoarece va duce la creşterea preţurilor la alimente.
'Este o creştere a impozitării mai ales a populaţiei pentru ca Ministerul Sănătăţii şi Guvernul să facă rost de bani, dar pe spinarea oamenilor', a precizat Eugen Nicolăescu.
Acesta a afirmat că textul moţiunii va avea în vedere şi preţurile mari la medicamente, precum şi faptul că s-a ajuns la situaţia de a se exporta mai departe 20% din livrările internaţionale de medicamente către România.
În altă ordine de idei, Nicolăescu a mai spus că liberalii se gândesc să elaboreze 'cam peste o lună' o altă moţiune simplă, tema fiind de data aceasta mediul de afaceri.
'Aşteptăm o serie de direcţii ale Ministerului de Finanţe în privinţa modificării Codului Fiscal. În funcţie de acestea moţiunea noastră va fi depusă mai repede sau mai târziu', a încheiat Eugen Nicolăescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Camera Deputaţilor: Moţiunea simplă pe Sănătate va fi dezbătută lunea viitoare de la ora 16,00 Moţiunea simplă asupra Sănătăţii înaintată de opoziţie va fi dezbătută lunea viitoare, începând cu ora 16,00, în plenul Camerei Deputaţilor, potrivit deciziei Biroului permanent al forului legislativ.
Taxa pe fast-food provoacă polemici în România Roma, 2 feb - Corespondentul Agerpres, George Onea, transmite: Propunerea Ministerului Sănătăţii din România privind introducerea unei taxe pentru produsele tip fast-food a provocat polemici aprinse şi chiar ameninţări voalate privind costurile sociale, scrie agenţia italiană de ştiri Apcom.
Eugen Nicolăescu: Taxa fast-food, doar un mijloc de suplimentare rapidă a bugetului MS Fostul ministru al Sănătăţii, deputatul PNL Eugen Nicolăescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că taxa pe fast-food nu este fundamentată pe vreun principiu medical, fiind doar 'un mijloc de suplimentare rapidă' a bugetului Ministerului Sănătăţii (MS).
Deputaţii au respins moţiunea simplă privind noua listă de medicamente compensate (sinteză) Deputaţii au dezbătut şi respins în această săptămână moţiunea simplă privind noua listă a medicamentelor compensate şi au adoptat tacit un proiect de lege care prevede că vor plăti taxa radio-tv numai cetăţenii care optează pentru serviciile publice de televiziune şi radiodifuziune.
Bănicioiu: E aberant să depui o moţiune simplă la trei săptămâni de la plecarea de la Ministerul Sănătăţii ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, consideră că deputatul liberal Eugen Nicolăescu trebuia să depună moţiunea simplă contra sa, susţinând că e aberant să depună o moţiune la trei săptămâni după plecarea de la conducerea ministerului Sănătăţii.