Cele mai citite
 


Medicul Răzvan Trancă scapă de toate acuzaţiile
miercuri, 3 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) l-au achitat marţi pe medicul Răzvan Trancă de acuzaţiile de viol şi tentativă de omor calificat.
Judecătorii CAB au desfiinţat decizia Tribunalului Bucureşti, admiţând apelul medicului.

Instanţa a decis ridicarea sechestrului asigurator pus pe bunurile lui Trancă, anulând şi daunele pe care trebuia să le plătească Andreei Mocanu.

În plus, judecătorii au respins cererea Andreei Mocanu ca medicul să plătească cheltuieli de judecată, dispunând în schimb ca fata să plătească 100 de lei cheltuieli de judecată.

Decizia a fost luată în majoritate de cei trei judecători ai completului, existând o opinie separată, unul dintre magistraţi considerând că Răzvan Trancă ar trebui să fie condamnat pentru infracţiunile pentru care a fost trimis în judecată.

Decizia nu este definitivă, avocaţii Andreei Mocanu declarând recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe 11 februarie, cei doi judecători ai completului CAB au amânat pronunţarea, ei neputându-se pune de acord în luarea unei decizii. În dosar a mai intrat încă un judecător, însă decizia a fost amânată din nou.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au achitat, pe 26 februarie 2009, pe medicul Răzvan Trancă pentru acuzaţia de viol şi l-au condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de tentativă de omor asupra Andreei Mocanu. Aceasta urma să primească daune morale în cuantum de 50.000 de lei din partea medicului şi despăgubiri materiale de 3.524 de lei.

Decizia judecătorilor a fost atacată cu apel de ambele părţi.

La ultimul termen al procesului, din 5 februarie, procurorul de şedinţă a solicitat instanţei ca Răzvan Trancă să fie condamnat pentru cele două infracţiuni. Reprezentantul Parchetului a cerut ca instanţa să îi interzică lui Trancă să îşi mai exercite profesia de medic şi să îl oblige la plata unor daune morale şi materiale către Andreea Mocanu.

Răzvan Trancă, de 45 de ani, chirurg la Spitalul ''Grigore Alexandrescu'' din Bucureşti, a fost reţinut, în noaptea de 15 spre 16 februarie 2007, pentru că ar fi violat o tânără, după care ar fi aruncat-o pe fereastra apartamentului său, situat la etajul şase al unui imobil de pe Calea Moşilor. Andreea Mocanu, care avea atunci 17 ani, a suferit leziuni grave, fiind transportată la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi internată în stare gravă la terapie intensivă, cu multiple traumatisme.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi l-au trimis în judecată pe Trancă sub acuzaţiile de tentativă de omor calificat şi viol în circumstanţă agravantă. Andreea Mocanu s-a constituit parte civilă în dosar, cerându-i medicului 250.000 de lei daune morale şi 50.000 de lei daune materiale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pronunţarea în cazul Trancă, amânată a patra oară Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au amânat, joi, pentru a patra oară, luarea unei decizii în cazul medicului Răzvan Trancă, acuzat de viol şi tentativă de omor, pronunţarea urmând să aibă loc pe 2 martie.
Medicul Răzvan Trancă, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare; decizia ÎCCJ este definitivă Bucureşti, 23 feb /Agerpres/ - Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis miercuri condamnarea medicului Răzvan Trancă la patru ani închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzat de viol şi tentativă de omor asupra unei minore.
Instanţa obligă Spitalul 'Grigore Alexandrescu' să-l reîncadreze pe medicul Răzvan Trancă Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis ca Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' din Bucureşti să-l reprimească pe Răzan Trancă în funcţia de chirurg, după ce acesta a fost achitat, în martie, de acuzaţiile de viol şi tentativă de omor calificat.
Colectiv/ Spitalul de Urgenţă Floreasca: Trei răniţi - în continuare cu stare generală extrem de gravă Trei răniţi în clubul Colectiv se află în continuare internaţi la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, toţi fiind critici, cu stare generală extrem de gravă.
Spitalul "Grigore Alexandrescu": Doi pacienţi în stare critică, alţi trei în stare gravă În Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" se află doi pacienţi răniţi în incendiul de la clubul Colectiv care sunt în stare critică, intubaţi, şi trei în stare gravă.
Spitalul de Urgenţă Floreasca: Unul dintre pacienţi va fi transferat în Franţa Unul dintre pacienţii internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca va fi transferat în cursul zilei de miercuri într-o unitate medicală din Paris, a anunţat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale Bogdan Opriţa.