Cele mai citite
 


Familia actorului Tecuceanu îl dă în judecată pe medicul Adrian Streinu-Cercel
miercuri, 3 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fratele şi tatăl fostului actor Aurelian Tecuceanu au dat în judecată, marţi, Institutul Naţional de Boli Infecţioase 'Matei Balş' şi pe managerul instituţiei, Adrian Streinu-Cercel, solicitând daune de un leu, pentru că medicul ar fi făcut ''declaraţii false'' cu privire la cauzele decesului actorului.
Daniel Tecuceanu şi Ioan Tecuceanu solicită judecătorilor să le fie pus la dispoziţie dosarul medical al actorului şi informaţii cu privire la starea de carantină instituită în spital pe perioada când actorul a fost internat.

Procesul va începe pe 2 septembrie, la Judecătoria sectorului 2.

În acţiunea depusă în instanţă, familia Tecuceanu arată că actorul a fost internat în noaptea de 24-25 decembrie 2009, la secţia Terapie Intensivă a Institutului 'Matei Balş', prezentând simptomele unei bronhopneumonii (gripă).

Familia susţine că în momentul internării, medicul de gardă a spus că Aurelian Tecuceanu este conştient, dar starea sa de sănătate este gravă, deoarece are plămânii afectaţi, fiind suspect de gripă A/H1N1. A doua zi, starea actorului s-a înrăutăţit, fiind sedat şi conectat la un aparat de ventilaţie.

La câteva zile de la internare, familia a fost anunţată că actorul a contractat bacteria 'Acinetobacter baumanni', rezistentă la antibiotice, din sistemul aparaturii de ventilaţie artificială.

Abia după trei teste, actorul a fost diagnosticat cu gripă porcină, însă starea de sănătate era stabilă.

Membrii familiei mai arată că, în ultima zi de viaţă a pacientului, medicii i-au informat că actorul a depăşit faza critică, însă bacteria se menţine în organism, urmând a fi supus unor investigaţii amănunţite şi chiar intervenţii chirurgicale pentru îndepărtarea ţesuturilor afectate de bacterie.

Pe 5 ianuarie, ora 7,00, actorul a decedat, iar medicii au explicat că organismul acestuia nu a mai rezistat, cel mai probabil el suferind un infarct.

'În aceste condiţii, am fost surprinşi şi indignaţi de apariţia pe posturile de televiziune şi presă scrisă a lui Adrian Streinu-Cercel, care a declarat că decesul lui Aurelian Tecuceanu a fost provocat de gripa porcină', se arată în acţiunea depusă în instanţă.

Familia Tecuceanu se întreabă, în document, de unde ştia doctorul Adrian Streinu-Cercel cauzele morţii actorului, când pe certificatul constatator al decesului sunt menţionate bronhopneumonie acută bilaterală, stop cardio-respirator şi obezitate de gradul II, fără să se facă vreo referire la virusul A/H1N1. Fratele şi tatăl actorului mai arată că medicul Adrian Streinu-Cercel ar fi refuzat să le pună la dispoziţie dosarul medical al actorului, precum şi informaţii cu privire la măsurile de carantină impuse la spital.

Pe de altă parte, familia Tecuceanu îl acuză pe medic că ar fi creat ''o adevărată isterie naţională'' prin anunţul privind cauzele decesului actorului şi le-a adus prejudicii, deoarece prietenii şi cunoscuţii i-au evitat, chiar şi în timpul înmormântării, pentru a nu risca o eventuală infectare cu virusul gripal.

'Chiar şi în prezent, membrii familiei noastre sunt trataţi cu rezervă de foarte mulţi oameni, existând în mintea multora dintre ei temerea ca nu cumva să se contamineze de la noi cu virusul gripei porcine', se plâng membrii familiei judecătorilor.

Fratele actorului, Daniel Tecuceanu, spune că şi soţia sa, Mirela Victoria Tecuceanu, l-a părăsit, a luat şi copilul de 10 luni pe care îl aveau şi a intentat divorţ, pe motiv că nu doreşte să se infesteze cu virul gripal.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rezistenţa la antibiotice ameninţă sănătatea populaţiei globului (OMS) Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă un "pericol imens pentru sănătatea mondială", a afirmat luni şefa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Margaret Chan, prezentând prima anchetă a organizaţiei pe această temă.
Bolile infecţioase dezvoltă rezistenţă la antibiotice Bolile infecţioase se redirecţionează pe rezistenţa la antibiotice a subliniat miercuri prof. dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, cu prilejul Zilelor Medicale ale Institutului de Boli Infecţioase " Matei Balş".
Bacteria rezistentă la antibiotice descoperită la un pacient decedat în Belgia Un locuitor al capitalei belgiene a decedat în iunie la întoarcerea din Pakistan, ţara sa de origine, unde fusese infectat cu o bacterie rezistentă la aproape toate antibioticele, a indicat vineri un responsabil al spitalului belgian unde pacientul a fost tratat, informează AFP.
Rezistenţa la antibiotice, pentru prima dată abordată într-o reuniune la Naţiunile Unite Liderii mondiali participanţi la Adunarea Generală a ONU de la New York au cerut miercuri guvernelor, medicilor, laboratoarelor şi consumatorilor să se mobilizeze pentru a ţine sub control pericolul tot mai mare pe care îl reprezintă superbacteriile rezistente la antibiotice, cauza a numeroase boli din...
Alexandru Rafila: Rezistenţa la antibiotice este a şaptea ameninţare la adresa omenirii; România, în topul european Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS) de la Târgu Mureş, că rezistenţa la antibiotice este a şaptea ameninţare la adresa omenirii. Potrivit acestuia, România se regăseşte în topul...
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...