Cele mai citite
 


Satu Mare: Numărul paturilor din spitale va fi redus cu peste 10%
miercuri, 3 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul paturilor din spitalele din judeţul Satu Mare va fi redus cu peste 10% în urma măsurilor de diminuare a cheltuielilor din sistemul sanitar.
Directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, Dorel Coica, a declarat marţi, în conferinţă de presă, că în urma unei întâlniri cu secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat s-a decis reducerea a 175 de paturi din spitale din totalul celor 1.500 de la nivel judeţean. Cele mai multe paturi vor fi reduse la Spitalul Judeţean Satu Mare - 85 şi la Spitalul Negreşti Oaş - 50.

Totodată, s-a propus şi reorganizarea secţiilor Spitalului Judeţean în vederea eficientizării serviciului de primire a urgenţelor. Astfel, de la Spitalul Vechi se vor muta la Spitalul Nou secţiile cardiologie, neurologie, ORL şi oftalmologie. Noua structură urmează să fie funcţională din 30 martie.

Coica a mai anunţat că vor dispărea două posturi de conducere de la Spitalul Judeţean, cel de director director administrativ şi cel de director resurse umane.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Achiziţiile centralizate au generat economii de peste 35% în sistemul sanitar, susţine Raed Arafat Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a declarat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că prin achiziţiile centralizate de carburanţi şi materiale sanitare s-au făcut economii în general de peste 35%.
Raed Arafat: În două săpătămâni sperăm să venim cu o formă concretă privind salarizarea medicilor Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr.Raed Arafat, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă, referindu-se la eventualele proteste ale medicilor, că în ultima perioadă au avut loc discuţii pentru a găsi soluţii viabile care să ducă la creşteri salariale în sistemul sanitar.
Ministerul Sănătăţii doreşte înfiinţarea unor centre de arşi în afara celor din Bucureşti, susţine Arafat Prim-adjunctul ministrului Sănătăţii, secretarul de stat dr. Raed Arafat a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că în strategia Ministerului Sănătăţii este prevăzută înfiinţarea unor centre de arşi la nivel european, în afara celor din Bucureşti.
O delegaţie a autorităţilor maramureşene a fost în Ivano-Frankivsk, unde se doreşte implementarea unui serviciu similar SMURD O delegaţie a autorităţilor maramureşene, formată din preşedintele Consiliului Judeţean, directorii Direcţiei de Sănătate Publică, Casei de Asigurări de Sănătate şi respectiv al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, împreună cu secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat s-au aflat,...
Satu Mare: Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă a demisionat Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, Adrian Marc, a anunţat miercuri că renunţă la funcţie, după un mandat de trei ani, subliniind că decizia sa nu are legătură cu decizia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare de a suspenda activitatea unui corp al Secţiei de Interne a spitalului...
Ministerul Sănătăţii a solicitat o anchetă la Spitalul de Urgenţă Satu Mare Ministerul Sănătăţii a solicitat conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare ca împreună cu o echipă de control de la Consiliul Judeţean să efectueze o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Satu Mare, pentru a vedea condiţiile igienico-sanitare şi modalitatea în care sunt trataţi pacienţii...