Cele mai citite
 


Constanţa: Managerul spitalului judeţean dezaprobă demiterea a doi directori
miercuri, 3 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unitate cu 1.350 de paturi şi cu peste 2.000 de salariaţi, nu mai are director administrativ şi director de resurse umane, situaţie căreia managerul unităţii, Dan Căpăţână, nu ştie cum îi va face faţă, după cum a declarat marţi pentru AGERPRES.
'Am primit ieri de la Ministerul Sănătăţii ordinul de demitere a celor doi directori care erau numiţi interimar. Nu mă întrebaţi cum ne vom descurca, pentru că nu ştiu. În mod legal, eu, ca manager, trebuie să preiau funcţia de director administrativ, să stau de vorbă cu electricienii, cu şefii de formaţii, de servicii' - a susţinut reprezentantul spitalului judeţean.

El a apreciat că 'aşa-zisa economie' făcută prin demiterile respective 'este de fapt o iluzie, pentru că banii folosiţi pentru salarii nu veneau de la minister, ci din serviciile medicale prestate'.

'Legea 95 îi nominalizează pe cei care pot ocupa funcţii de director într-un spital, dar nu prevede, din păcate, şi directori administrativ şi de resurse umane. Putem numi şi alţi directori, prin hotărârea Comitetului Director, în funcţie de nevoile spitalului, iar noi am considerat că aveam nevoie de un director administrativ şi unul de resurse umane. Domnul ministru i-a demis pe cei doi pentru că nu sunt prevăzuţi în Legea 95 şi pentru că au fost numiţi interimar şi nu au apucat să dea concurs' - a afirmat managerul unităţii spitaliceşti.

Dan Căpăţână consideră că 'se creează o discriminare' şi a dat ca exemplu Spitalul Medgidia, unitate cu doar 300 de paturi, care are însă director administrativ, acesta nefiind demis.

'Directorul administrativ de la Spitalul Medgidia nu a fost demis pentru că a apucat să dea concurs iar Ministerul Sănătăţii ar fi riscat să fie dat în judecată dacă îl dădeau afară. Şi mai şi pierdeau procesul' - a spus managerul spitalului judeţean. El a precizat că 'ordinul de numire interimară prevede că persoana este numită interimar până la demitere din partea unilaterală a ministrului sau până la organizarea concursului'.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa are în prezent în subordine patru directori, respectiv economico-financiar, medical, de îngrijiri şi cercetare-dezvoltare, iar cei doi demişi îşi vor continua activitatea în aceeaşi unitate medicală, ca şefi de servicii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
DNA: Dănuţ Căpăţînă, fost manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, trimis în judecată Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Dănuţ Căpăţînă, la data faptelor manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru spălare de bani şi cinci infracţiuni de luare de mită.
MS: Regretăm atitudinea iresponsabilă a fostului director general al Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel Ministerul Sănătăţii îşi susţine toate punctele de vedere prezentate în urma Raportului Corpului de Control, care a fundamentat decizia revocării din funcţie a fostului director general al Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, şi consideră că decizia de a schimba managementul institutului a fost...
Bihor: Directorul medical al Ambulanţei, demis de Ministerul Sănătăţii Directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bihor, dr. Daniela Petrişor, a fost demisă, luni, printr-o dispoziţie a Ministrului Sănătăţii, după ce s-au descoperit mai multe nereguli din perioada când aceasta era manager al serviciului, a declarat luni, pentru AGERPRES, Gheorghe Pintea...
DNA: Dănuţ Căpăţînă, fost manager al Spitalului Constanţa, trimis în judecată pentru încheierea nelegală a 6 contracte Procurorii DNA l-au trimis din nou în judecată pe Dănuţ Căpăţînă, la data faptelor manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru fapte în legătură cu încheierea a şase contracte cu o firmă, controlată prin soţie, fără organizarea unei proceduri de atribuire.
Covasna: Postul de manager al Spitalului Judeţean Sfântu Gheorghe, scos la concurs Postul de director general al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, ocupat în ultimii ani de Torok Zsuzsanna, a fost scos la concurs luni, la scurt timp după preluarea instituţiei de către Consiliul Judeţean Covasna şi numirea unui nou Consiliu de Administraţie, care vor un management mai...