Cele mai citite
 


Accidentele rutiere, principala cauză de mortalitate pentru copii şi tineri
joi, 4 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Accidentele rutiere reprezintă principala cauză de mortalitate pentru persoanele din categoria de vârstă 5-29 de ani, jumătate dintre cele 1,2 milioane de victime înregistrate anual fiind pietoni, ciclişti şi motociclişti, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citată de AP.
Studiul relevă faptul că peste 90% dintre decesele provocate de accidente rutiere sunt înregistrate în statele în curs de dezvoltare.

De asemenea, raportul întocmit în baza unor statistici din 2008 precizează că până la 50 de milioane de oameni sunt răniţi anual în accidente rutiere. 'Un mare procent dintre aceştia sfârşesc cu dizabilităţi permanente', a declarat dr. Etienne Krug, belgianul care conduce departamentul pentru reducerea gradului de incidenţă a rănilor al OMS.

Publicarea studiului, despre care oficiali ai OMS susţin că reprezintă prima evaluare extinsă a siguranţei rutiere în 178 de ţări, a coincis cu o reuniune a Adunării generale a ONU, care va proclama următorii zece ani drept deceniul luptei pentru ameliorarea siguranţei rutiere.

Organizatorii campaniei susţin că speră să reducă numărul victimelor accidentelor cu până la 50% anual în următorul deceniu, salvând astfel cinci milioane de vieţi.

În absenţa unor astfel de eforturi, susţine dr. Ala Alwan, director general adjunct al OMS, 'accidentele rutiere vor deveni a cincea cauză majoră de deces până în 2030', după bolile de inimă, atacurile cerebrale, infecţiile respiratorii şi bolile de plămâni.

Scopurile campaniei ONU sunt încurajarea transportului public, reducerea vitezei în zonele urbane, impunerea respectării limitelor de viteză şi asigurarea unor condiţii mai sigure pentru ciclişti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hipertensiunea - principala cauză de mortalitate cardiovasculară Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit că hipertensiunea este principala cauză de mortalitate cardiovasculară. Aceasta poate produce accidente cerebrale vasculare, infarct de miocard, insuficienţă cardiacă şi renală.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii publică recomandări provizorii de utilizare a bedaquilinei în tratamentul tuberculozei cu rezistenţă polimedicamentoasă Janssen-Cilag International NV (Janssen) salută astăzi apariţia recomandărilor provizorii elaborate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) privind utilizarea bedaquilinei în tratamentul tuberculozei (TB) pulmonare cu rezistenţă plurimedicamentoasă (multi-drug resistant tuberculosis, MDR-TB) drept...
Incidenţa bolilor pulmonare este în creştere, arată Societatea Română de Pneumologie 300 de milioane de oameni suferă de astm la nivel mondial, conform statisticilor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), iar rata de mortalitate a bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) va creşte cu 30% în următorii zece ani, se arată într-un comunicat de presă al Societăţii Române de...
OMS face apel la mai multe eforturi în materie de siguranţă rutieră la nivel mondial Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat, într-un raport, în legătură cu eforturile insuficiente ale statelor în materie de siguranţă rutieră, având în vedere că doar 28 de ţări (7% din populaţia lumii) dispun de o legislaţie adecvată în lupta împotriva unui fenomen care face peste un milion...
Comunicat de presă - Coaliţia pentru o Nouă Prevenţie 2013 Dezbatere în Senat: Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă includerea vaccinului pneumococic conjugat în programele naţionale de imunizare în lumea întreagă
OMS: Numărul deceselor provocate de rujeolă a scăzut foarte mult în ultimul deceniu, dar nu suficient Numărul deceselor provocate de îmbolnăvirile de rujeolă (pojar) la nivel mondial a scăzut cu aproape 75% în ultimul deceniu, o scădere importantă dar care nu atinge obiectivul de 90% fixat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conform unui studiu publicat de OMS, transmite Associated Press.