Cele mai citite
 


Barack Obama propune includerea a patru idei republicane în proiectul său de reformă a sănătăţii
joi, 4 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele american, Barack Obama, a propus marţi includerea în proiectul de lege al reformei sanitare a patru iniţiative ale aleşilor republicani, pentru a obţine susţinerea acestora în adoptarea legii, relatează AFP.
Într-o scrisoare trimisă marţi liderilor grupurilor democrate şi republicane din cele două camere, preşedintele Barack Obama a subliniat că summitul de joi la care au participat aleşi ai celor două partide din Congres a reprezentat pentru el 'ocazia de a defini ideile asupra cărora suntem de acord, precum şi pe cele în privinţa cărora suntem în dezacord'.

'Abordările republicană şi democrată asupra reformei în sănătate au mai multe în comun decât îşi imaginează oamenii', scrie preşedintele Obama.

Liderul de la Casa Albă doreşte de exemplu să includă o propunere a senatorului Tom Coburn, el însuşi medic, care vizează combaterea fraudelor în sistemul de asigurări de sănătate, implicând profesionişti în anchetele asupra prestatorilor de servicii din acest sector care beneficiază de fonduri publice.

Barack Obama propune, de asemenea, să fie luată în considerare o idee propusă de senatorul Chuck Grassley, reprezentant al Partidului republican în comisia de finanţe, vizând creşterea veniturilor pentru medicii care lucrează în cadrul Medicaid, sistemul de asigurări de sănătate pentru persoanele defavorizate.

Celelalte două idei republicane se referă la chestiunea erorilor medicale şi respectiv la dezvoltarea unor conturi de economii sanitare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Preşedintele Obama salută decizia Curţii Supreme de validare a reformei sistemului de sănătate Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Curţii Supreme care i-a validat reforma sistemului de sănătate, aşa-numita 'Obamacare', din 2010, hotărârea celei mai înalte instanţe garantând că 6,4 milioane de persoane vor continua să primească ajutoare federale pentru asigurări de sănătate, relatează...
Asigurări de sănătate în Statele Unite: peste 7 milioane de înscrişi în Obamacare Casa Albă a anunţat marţi că şi-a atins obiectivul de 7 milioane de americani care au subscris la o asigurare de sănătate în cadrul controversatei reforme a sistemului de sănătate a lui Barack Obama, denumită "Obamacare", informează AFP şi Reuters.
Obama în război cu dreapta religioasă Republicanii au lansat un război moral împotriva lui Barack Obama care susţine o lege prevăzută în reforma sistemului medical, potrivit căreia şcolile, spitalele şi organizaţiile caritabile vor primi fonduri pentru cumpărarea de anticoncepţionale. Ei au aprins fitilul unui limbaj incendiar, calificâ...
SUA: După ani întregi de dispută, reforma sistemului de sănătate face primii paşi După ani de aprigă dispută, reforma sistemului de sănătate a lui Barack Obama, destinată să ofere, începând cu ianuarie 2014, asigurări de sănătate subvenţionate pentru milioane de americani, s-a concretizat marţi odată cu deschiderea înregistrărilor online, relatează AFP.
SUA: o reformă istorică a asigurărilor medicale adoptată în Congres Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a adoptat duminică un proiect de lege a reformei sistemului de asigurări medicale, oferind o victorie legislativă majoră preşedintelui Barack Obama care urmează să promulge textul rapid.
SUA: Reducere istorică a numărului de americani fără asigurări de sănătate (administraţia) Reforma sistemului de sănătate iniţiată de către preşedintele SUA, Barack Obama, în 2010 a dus la cea mai mare reducere din ultimele patru decenii a numărului de americani fără asigurări de sănătate, a estimat luni administraţia, citată de AFP.