Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Numărul de paturi din spitale va fi redus cu 12%
joi, 4 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul de paturi din cele cinci unităţi spitaliceşti existente în judeţul Bistriţa-Năsăud va fi redus cu circa 12%, adică cu maximum 200 de paturi, potrivit directorului Autorităţii Judeţene de Sănătate Publică, Anca Andriţoiu.
În urma evaluării făcute de Ministerul Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, la cele două spitale orăşeneşti din Năsăud şi Beclean, la preventoriul TBC Ilişua şi la centrul de sănătate Teaca, a reieşit necesitatea reducerii numărului de paturi, ca urmare a faptului că unele secţii nu sunt atât de solicitate.
'S-a discutat, în mare, despre reducerea cu cel mult 200 de paturi de la toate spitalele, pe baza unor indicatori pentru fiecare secţie în parte. De exemplu, s-ar putea opera reduceri la Spitalul orăşenesc Năsăud, la secţiile de chirurgie şi obstretică-ginecologie. La spitalul din Bistriţa avem două secţii, de neurochirurgie şi chirurgie vasculară, care nu sunt intrate în circuit, pentru că nu sunt medici', a declarat Anca Andriţoiu, pentru AGERPRES.
La nivelul sistemului sanitar judeţean vor fi regândite şi organigramele spitalelor, însă posturile vizate pentru reducere sunt cele ale personalului TESA, acolo unde acesta este supraaglomerat. În schimb, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa va fi nevoie de reducerea a două posturi de conducere, cel de director administrativ şi de director de resurse umane, potrivit noilor reguli impuse de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
În prezent, spitalul din Bistriţa funcţionează cu 1.124 de paturi, cel din Beclean cu 244, cel din Năsăud cu 205 paturi, preventoriul TBC pentru copii de la Ilişua are 100 de paturi, iar centrul de sănătate din comuna Teaca 30.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Spitalul Judeţean ar putea pierde doi directori Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa ar putea rămâne fără doi directori, după ce ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că va opera reduceri la nivelul funcţiilor de conducere din unităţile medicale, fiind vizaţi în special directorii administrativi, de resurse umane sau IT.
Bistriţa-Năsăud: Angajaţii spitalelor din Bistriţa şi Beclean nu au intrat în grevă; protest doar la Năsăud Angajaţii Spitalului de Urgenţă Judeţean (SJU) Bistriţa şi cei ai Spitalului Orăşenesc Beclean, care sunt membri de sindicat, nu au întrerupt miercuri activitatea, deşi fusese anunţată grevă de avertisment între orele 08,00 - 10,00 la nivelul Federaţiei Sanitas, singurii care au protestat fiind cei de...
Bistriţa-Năsăud: Stocurile de medicamente din spitale, asigurate până la mijlocul lunii ianuarie Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa şi Spitalul orăşenesc Năsăud au asigurate medicamentele necesare până la mijlocul lunii ianuarie, în timp ce la Beclean stocurile ajung pentru două luni, potrivit datelor prezentate miercuri, în cadrul şedinţei Colegiului prefectural, de către şeful Direcţiei...
Bistriţa-Năsăud: Primarii, de acord să preia spitalele numai dacă se asigură finanţarea Problema preluării celor cinci unităţi cu paturi din judeţul Bistriţa-Năsăud de către autorităţile locale, în cadrul procesului de descentralizare a sistemului sanitar, nu este agreată de primari, dacă nu va fi asigurată şi finanţarea pentru acoperirea cheltuielilor de întreţinere.
Bistriţa-Năsăud: Proiect de reducere a stresului în rândul copiilor spitalizaţi, cu ajutorul fotografiei Fundaţia "Inocenţi" din Bistriţa a lansat, miercuri, proiectul "Fotografie pentru sănătate", de care vor beneficia zeci de copii spitalizaţi, care vor fi ajutaţi să treacă peste stresul provocat de tratamentul spitalicesc cu ajutorul artei fotografice.
Bistriţa-Năsăud: Spitalul din Teaca, transformat în azil de bătrâni, ar putea fi preluat de CJ Consilierii judeţeni ai PSD şi PNL au decis să înainteze Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud un proiect de hotărâre prin care spitalul din comuna Teaca, recent desfiinţat de Ministerul Sănătăţii, să fie preluat de autoritatea judeţeană, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.