Cele mai citite
 


Muzeu al farmaciei, la Lemnia
miercuri, 25 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Sfântu Gheorghe, 25 feb /Agerpres/ - Sute de sticluţe în care spiţerii preparau şi vindeau leacuri, în urmă cu 200 de ani, mobilier vechi, manuale de medicină şi documente aparţinând primelor farmacii din secuime au fost adunate într-un Muzeu al farmaciilor, deschis recent în localitatea covăsneană Lemnia.

Iniţiativa aparţine dr. Boga Oliver, un medic ajuns la o vârstă venerabilă, care administrează şi un centru de geriatrie în localitatea Lemnia.

Majoritatea exponatelor provin de la o farmacie veche din localitate, care a fost închisă.
Dr. Boga Oliver a luat mobilierul, sticluţele în care se făceau pe vremuri alifii şi leacuri, precum şi tratatele de specialitate pe care le-a găsit şi a amenajat o expoziţie ce numără în prezent peste 800 de obiecte.
Printre cele mai valoroase piese se numără şi o carte ce datează din anul 1784.
Dr. Boga e de părere că meseria de farmacist nu mai are farmecul de odinioară şi că „progresul” i-a transformat pe farmacişti în simplu comercianţi.
La Lemnia funcţionează, de mai mulţi ani, şi un centru de geriatrie, specializat nu numai în bolile vârstei a treia, ci şi în cele vascular-cerebrale. AGERPRES/ (Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.