Cele mai citite
 


Minorele din Italia nu vor mai putea recurge la mamoplastie
joi, 4 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul italian a adoptat recent un proiect de lege care interzice minorelor să recurgă la mamoplastie. Tot mai multe tinere din Italia îşi construiesc un nou bust graţie mamoplastiei. Potrivit cotidianului La Repubblica, preluat de publicaţia franceză Maxisciences, aproape 25.000 fete din Italia recurg anual la acest tip de intervenţie chirurgicală. Fenomenul îngrijorează executivul lui Silvio Berlusconi, deşi este recunoscut interesul şefului cabinetului pentru formele feminine.
Interdicţia urmăreşte să le informeze pe tinerele fete asupra riscurilor şi efectelor nedorite ale unei astfel de operaţii. Secretarul de stat pentru Sănătate, Francesca Martini, a afirmat că 'este o lege necesară pentru protejarea sănătăţii femeilor. Nu suntem mereu conştiente că este vorba de o adevărată operaţie, cu riscurile şi contraindicaţiile sale: nu seamănă cu un masaj sau cu vopsirea părului'.

Parlamentul urmează să valideze proiectul de lege care prevede un 'registru naţional al implanturilor mamare', vizând limitarea operaţiilor cu preţ redus, efectuate de medici nu prea scrupuloşi. De acum, numai tinerele care suferă de malformaţii vor avea dreptul să facă o operaţie mamoplastică, în scop reparatoriu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Septuagenar cu cancer la prostată, operat cu succes printr-o intervenţie chirurgicală robotică O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara a efectuat, luni, prima operaţie cu un robot ultraperformant efectuată în cazul unui pacient de peste 70 de ani, diagnosticat cu cancer de prostată.
Cluj: Intervenţie chirurgicală transmisă în premieră mondială, în direct, în sistem 3D O echipă de medici români şi italieni a realizat, vineri, în premieră mondială, la Spitalul Municipal Clujana, o operaţie care a fost transmisă în direct, în sistem 3D. Astfel, o grupă de 30 de medici rezidenţi şi de studenţi au putut viziona, în timp real, ceea ce în mod normal nu vede decât chirurgul...
Italia: Silvio Berlusconi va suferi o intervenţie chirurgicală la mână Preşedintele Consiliului de miniştri italian, Silvio Berlusconi (74 de ani), va suferi o intervenţie chirurgicală la mână în cursul zilei de vineri la Institutul clinic Humanitas din Rozzano, la periferia oraşului Milano, informează agenţia de presă ANSA.
Cluj: Intervenţie chirurgicală în premieră în Europa de Est O intervenţie chirurgicală laparoscopică cu un robot DaVinci SI este efectuată în premieră în Europa de Est, la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, de către prof. dr. Mihai Lucan, împreună cu o echipă de specialişti din Italia.
Cluj: Chirurgi italieni şi germani fac operaţii pe cord la copii şi-i ajută pe medicii clujeni să se perfecţioneze O echipă de medici italieni şi germani participă, împreună cu cei români, la o misiune medicală care se desfăşoară la Institutul Inimii din Cluj, în cadrul căreia sunt operaţi pe cord copii cu malformaţii cardiace.
În Italia, părinţii care îşi încurajează copiii să fie vegani ar putea face închisoare Părinţii din Italia ar putea primi pedeapsa cu închisoarea dacă îşi îndeamnă copiii să devină vegani, arată BBC. Potrivit unui proiect de lege iniţiat de partidul politic conservator PDL - Forza Italia, alimentaţia vegană, din care sunt excluse toate produsele de origine animală, este considerată ''un...