Cele mai citite
 


În India vaca este sacră, la fel ca şi excrementele sale
joi, 4 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În India vaca este sacră, dar şi excrementele sale sunt catalogate drept 'divine' conform unor cercetători care susţin efectele terapeutice şi chiar cosmetice ale acestora, informează AFP.
Profesorul Kesari Gumat, coordonatorul echipei de oameni de ştiinţă de la un laborator din Ahmedabad, un oraş din vestul Indiei, susţine că vaca, animal sacru conform religiei hinduse, prezintă o serie de avantaje ignorate până în prezent.

La acest laborator, precum şi la altele de pe teritoriul Indiei, s-a dezvoltat o gamă de produse farmaceutice pe bază de urină şi balegă de vacă, ce au efecte benefice împotriva unor maladii ale sistemului respirator şi chiar împotriva unor forme de cancer.

'Aceste formule medicale de tratament nu sunt noi. O mare parte dintre ele se regăsesc în vechi texte sacre hinduse. Noi nu facem decât să le folosim dintr-un punct de vedere ştiinţific', susţine profesorul Kesari Gumat.

Materia primă a acestor produse este obţinută de la 300 de vaci ţinute în semilibertate, într-o anexă a laboratorului. La intrare, potenţialii vizitatori sunt sfătuiţi să se descalţe înainte de a păşi cu piciorul gol pe 'covorul' de balegă lăsată la uscat, la soare.

'Plimbarea în picioarele goale prin balegă proaspătă este foarte benefică pentru sănătate. Balega ucide toate bacteriile şi germenii şi are efect cicatrizant asupra plăgilor deschise. În plus, frecarea cu balegă uscată este extrem de eficientă pentru a scăpa de pielea moartă şi pentru a îmbunătăţi circulaţia sangvină', susţine profesorul Gumat.

Lista posibilelor utilizări medicale a excrementelor de vacă este extrem de lungă, conform cercetătorilor indieni. În afara efectelor medicale, aceste excremente pot fi folosite şi în scopuri cosmetice sau în toaleta de zi cu zi, în amestec cu săpunul pentru curăţarea pielii, cu şamponul şi nu în ultimul rând cu pasta de dinţi. De asemenea, balega poate fi folosită şi ca substanţă care îndepărtează ţânţarii.

Aceste noi produse farmaceutice şi cosmetice pe bază de excremente de vită sunt extrem de bine primite de organizaţiile şi grupările naţionaliste hinduse. Cea mai importantă dintre aceste grupări, Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), a lansat anul trecut chiar şi o băutură răcoritoare pe bază de urină de vacă prezentată drept o alternativă sănătoasă la Pepsi sau Coca-Cola.

'Gau Jal' (apă de vacă în hindi) a fost obţinută de către Departamentul pentru protejarea vacilor din cadrul RSS, la un centru de cercetare aflat la Haridwar, o localitate din nordul Indiei, situată pe malul Gangelui. În aşteptarea emiterii autorizaţiei de comercializare, RSS lucrează în prezent la detalii de marketing, precum găsirea unui ambalaj atractiv.

Pentru populaţia indiană tradiţională, în marea sa majoritate hindusă, vaca reprezintă întruparea simbolului armoniei universale. Dacă este interzis consumul cărnii de vacă, excrementele sale sunt considerate la fel ca orice produs proaspăt.

Odată colectată, balega uscată este tratată la temperaturi foarte ridicate şi transformată într-o pudră ce este apoi amestecată cu alte ingrediente şi folosită în diverse domenii. Urina de vacă este distilată pentru îndepărtarea impurităţilor.

Medicina clasică este împărţită cu privire la efectele benefice ale excrementelor de vacă pentru că aceste proprietăţi nu au fost încă validate de nici un laborator medical independent.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Apa din bazin poate provoca astm şi cancer la vezică (studiu) Când transpiraţia şi urina se amestecă cu clorul, apa din bazin sau jacuzzi poate deveni toxică, iar riscul de a dezvolta anumite boli, ca astmul sau cancerul la vezică, creşte - este concluzia unui nou studiu, publicat în revista Environmental Science & Technology şi preluat de metronews.fr.
Dolj: Premieră internaţională - centru de cercetare a compuşilor naturali organici ai borului înfiinţat la Podari În comuna doljeană Podari situată la câţiva km de Craiova se deschide peste o săptămână, în premieră la nivel internaţional, un centru de cercetare a compuşilor naturali organici ai borului.
Constanţa: Centru de cercetare în patologia malignă, realizat cu fonduri europene Centrul de Cercetare Dezvoltare pentru Studiul Morfologic şi Genetic în Patologia Malignă (CEDMOG) a fost inaugurat marţi la Constanţa. Proiectul este în valoare de 20 de milioane de lei şi a fost finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Cancerul, depistabil în sânge datorită ADN-ului tumoral Cercetători de la Centrul naţional de cercetare ştiinţifică /CNRS/, de la Institutul naţional pentru sănătate şi cercetare medicală /INSERM/ şi de la universităţile Strasbourg şi Paris-Descartes, în colaborare cu o echipă de oameni de ştiinţă germani şi o societate americană, au pus la punct o tehnică...
Un centru de cercetare IBM ar putea fi deschis la Targu-Mures Compania IBM a identificat in Romania proiecte pentru domeniul medical, smart cities si nanotehnologie si ar putea deschide un centru de excelenta si cercetare in Targu-Mures (centrul Romaniei), intr-un parc IT ce se intinde pe 100 de hectare, pe terenul unui fost aerodrom, au declarat pentru cotidianul...