Cele mai citite
 


Harghita: Copii cu probleme ortopedice, operaţi de un medic american
joi, 4 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 250 de copii cu probleme ortopedice din Harghita au fost consultaţi şi câţiva dintre ei au fost operaţi de un medic specialist în chirurgie ortopedică din SUA, aflat pentru o săptămână la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, Demeter Ferenc, a declarat miercuri că Fundaţia FRODO (Foundation for the Relief Of Disable Orphans) din Marea Britanie, al cărei scop este ajutorarea copiilor cu probleme, a inclus în programul său de asistenţă şi judeţul Harghita.
O echipă de specialişti, condusă de dr. Thomas Jeffrey, din SUA, specialist în chirurgie ortopedică pediatrică, se află în această săptămână la Miercurea Ciuc.
Prin intermediul Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Harghita, peste 250 de copii cu probleme ortopedice din sistemul de îngrijire, dar şi din familii obişnuite au fost consultaţi, până în prezent, de specialistul american, pentru câţiva dintre ei fiind programate şi intervenţii chirurgicale.
Dr. Demeter a explicat că medicul american este asistat de specialişti în ortopedie din Harghita şi foloseşte sălile de operaţii ale spitalului. Dr. Thomas Jeffrey a adus cu el şi instrumentar de care spitalul din Miercurea Ciuc nu dispune, parte din el urmând să fie donat medicilor de aici.
'Echipa a ales copiii cu diagnosticul cel mai grav şi în această săptămână sunt programate câte două-trei operaţii pe zi. Este foarte importantă prezenţa lor aici întrucât noi nu dispunem de specialist în ortopedie pediatrică', a spus şeful clinicii din Miercurea Ciuc.
La rândul său, şeful Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Harghita, Elekes Zoltan, a declarat pentru AGERPRES că interesul a fost foarte mare şi s-a dovedit că oamenii au încredere în specialişti veniţi din alte ţări.
'Când au auzit că este vorba de un medic american, numărul doritorilor a crescut foarte mult. În plus, în România este greu să ajungi la medici specialişti, îţi trebuie şi timp şi bani şi de aceea cred că este foarte importantă prezenţa echipei din SUA', a spus Elekes.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Miercurea Ciuc, 18 iun /Agerpres/- Mai multe echipe de medici specialişti au efectuat sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, o nouă prelevare de multi-organ, donatorul fiind un bărbat de 51 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral şi a intrat în moarte cerebrală.
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.
Harghita: La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a debutat în premieră activitatea de neurochirurgie La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a debutat în premieră activitatea de neurochirurgie, iar pacienţii din Harghita nu vor mai fi nevoiţi să meargă să se trateze în judeţele învecinate.
Harghita: 12 tineri medici specialişti îşi încep activitatea la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Un număr de 12 tineri medici specialişti îşi încep activitatea în această lună la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, o parte dintre ei finalizându-şi aici rezidenţiatul, iar restul câştigând concursurile organizate pentru ocuparea posturilor.
Harghita: Proiect amplu de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Un amplu proiect de modernizare şi reorganizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi demarat în curând de autorităţi.
Conducerea SJU Harghita: Donarea de organe este încă o temă foarte sensibilă şi insuficient înţeleasă şi promovată Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc şi medicii implicaţi în prima prelevare multi-organ din istoria unităţii sanitare au precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că donarea de organe este o temă foarte sensibilă şi insuficient promovată.