Cele mai citite
 


Botoşani: Venituri de sute de mii de lei la cabinetele medicilor de familie
joi, 4 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două cabinete de medicină de familie din două comune din judeţul Botoşani au înregistrat în 2009 un venit anual de peste 300.000 lei de euro, potrivit directorului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoşani, Rodica Huţuleac.
Cei doi medici de familie, ambii din mediul rural, au avut venituri lunare, pe cabinet, de peste 26.000 de lei.

'Veniturile sunt nu ale medicului, ci ale cabinetului. Din aceşti bani, el plăteşte angajaţii şi, de regulă, are doi-trei asistenţi, contribuţiile la bugetul de stat şi întreţinerea', a afirmat Huţuleac.

Oficialii CJAS susţin că medicii care au avut venituri anuale de peste 300.000 de lei profesează în comune izolate, beneficiind de un coeficient de până la 35% pentru zone defavorizate.

În judeţul Botoşani activează 160 de medici de familie, care au decontat în 2009 la CJAS servicii în valoare de 1,5 milioane de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Două comune din judeţ, fără cabinete de medicină de familie Botoşani, 7 aug/ Agerpres/- Două comune din judeţul Botoşani nu dispun de cabinete de medicină de familie, ca urmare a numărului mic de asiguraţi de pe raza localităţilor respective, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Costel Lupaşcu.
Caraş-Severin: CJAS a perfectat contracte de furnizare de servicii cu 168 de medici de familie Casa de Asigurări de Sănătate a perfectat, în acest an, la nivelul judeţului Caraş-Severin, contracte de furnizare de servicii medicale cu un număr de 168 de medici de familie, dintre care, 73 funcţionează în mediul rural.
Botoşani: Toţi medicii de familie din judeţ au semnat pentru intrarea în grevă, de la 1 aprilie Toţi cei 168 de medici de familie din judeţul Botoşani, care sunt în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), vor intra, de la 1 aprilie, în grevă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, Paul Şerban. Potrivit acestuia, medicii...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Caraş-Severin: CJAS impută 43.000 de lei încasaţi ilegal unor medici de familie şi pacienţi Mai mulţi prestatori de servicii medicale şi asiguraţi din Caraş-Severin vor trebui să înapoieze sume importante Casei Judeţene de asigurări de sănătate, în urma unor controale ale Curţii de Conturi.
Botoşani: Medic de familie verificat de Casa de Asigurări după ce a anunţat că îşi vinde cabinetul şi pacienţii Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate din Botoşani a declanşat o anchetă pentru a verifica activitatea unui medic de familie care a postat un anunţ pe un site de specialitate prin care îşi anunţă intenţia de a vinde cabinetul medical, inclusiv pacienţii asiguraţi aflaţi pe lista sa.