Cele mai citite
 


Companiile farmaceutice solicită îngheţarea preţurilor
joi, 4 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Companiile farmaceutice solicită îngheţarea preţurilor la medicamente la nivelul de 4 lei pentru un euro cât este în prezent a declarat, miercuri, dr. Dan Zaharescu director executiv al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).
El a explicat că preţul actual de 4 lei pentru un euro rămâne pentru medicamentele aflate deja pe piaţă, apreciind că pentru cele noi preţul să se calculeze luând în calcul preţul cel mai mic a trei medicamente din cele 12 ţări luate drept referinţă.

În opinia sa, această modalitate nu afectează cu nimic bugetul, şi a adăugat că, dacă nu se acceptă aceasta, comerţul paralel se va dezvolta în continuare, iar pacienţii români vor avea acces redus la medicamente.

El spune că 5-6% dintre medicamente ajung să se vând în comerţul paralel.

Ţările care vin şi cumpără din România pentru că preţul este mai mic decât în ţările lor sunt: Germania, Danemarca, Suedia.

El a exemplificat cu cazul Greciei ţară în care, în perioada în care s-a utilizat aceeaşi modalitate de calcul la preţurile de medicamente, s-a ajuns la un comerţ paral de 25%. 'Dezvoltarea acestui tip de comerţ în UE este liberă', a menţionat Zaharescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Zaharescu (ARPIM): Pentru actualizarea listei de medicamente MS s-a angajat să facă o evaluare a tehnologiilor medicale Ministerul Sănătăţii s-a angajat, în urma acordului încheiat între România şi FMI, ca pentru actualizarea listei de medicamente să se facă o evaluare a aşa-numitor tehnologii medicale, a declarat vineri, cu prilejul unei întâlniri cu presa, Dan Zaharescu, director executiv al Asociaţiei Române a Pro...
Zaharescu (ARPIM): Numărul redus de studii clinice în România, cauzat de durata mare de aprobare Numărul redus de studii clinice în România este cauzat de durata foarte mare pentru aprobarea lor, faţă de 60 de zile cât este termenul legal, se ajunge la zece luni, termen mediu pentru aprobarea unui studiu clinic, a declarat miercuri Dan Zaharescu, directorul executiv al Asociaţiei Române a Producătorilor...
Dan Zaharescu (ARPIM): Discuţiile privind taxa clawback au eşuat Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Local American Working Group (LAWG) a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că negocierile în cadrul grupului de lucru pentru modificarea taxei clawback au eşuat.
ARPIM: Companiile farmaceutice, cum e Mundipharma, sunt nevoite să acţioneze în condiţii economice profund nefavorabile Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) opinează într-un comunicat de presă transmis vineri că decizia Mundipharma de a-şi restrânge activitatea în România s-a bazat pe înăsprirea considerabilă a condiţiilor de desfăşurare a activităţii pe piaţa farmaceutică românească...
Dan Zaharescu (ARPIM): O mare problemă este lipsa unei metodologii coerente de calcul al preţurilor la medicamente Lipsa unei metodologii coerente de calcul al preţurilor la medicamente reprezintă una dintre problemele producătorilor, a afirmat marţi, la o dezbatere, directorul executiv al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Dan Zaharescu.
APMGR şi ARPIM solicită actualizarea bugetului de referinţă pentru taxa clawback Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) solicită autorităţilor actualizarea bugetului de referinţă pentru taxa clawback la nivelul consumului real aferent trimestrului III al anului 2015, prima perioadă...