Cele mai citite
 


Timiş: Medicii de urgenţă vor un elicopter SMURD
joi, 4 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara cer să li se repartizeze un elicopter SMURD, deşi nu cred că anul acesta vor primi în dotare un astfel de aparat.
'Problema achiziţionării unui elicopter SMURD depinde şi de firma producătoare şi de licitaţie. Este destul de complicat pentru a se putea realiza în acest an, deşi Timişoara, alături de Iaşi, reprezintă o prioritate. Elicoptere SMURD nu au decât Urgenţele de la Târgu-Mureş şi Bucureşti' a declarat, miercuri, Mihai Grecu, medic-şef al UPU Timişoara.

Potrivit medicului, raza de intervenţie a unui elicopter este mai restrânsă. De exemplu, transportul unui bolnav de la Timişoara la Bucureşti se va face cu escală la Sibiu sau Craiova pentru realimentare sau în aceste puncte vine un alt elicopter de la Bucureşti pentru a prelua pacientul. În schimb, un elicopter ar fi util pentru transportul cazurilor grave de la Reşiţa sau din zona timişeană Făget.

Autorităţile locale îşi doresc de mulţi ani să creeze la Timişoara o bază aeriană de salvare, care ar putea deservi alte cinci judeţe din zona de vest a ţării, solicitând, în acest scop, două aparate uşoare de zbor dotate cu aparatura medicală de urgenţă.

Oficialii locali erau de acord ca acest serviciu să fie dotat cu ambulanţe aeriene, după cum a funcţionat până în anii '70, în cadrul Aviaţiei Utilitare, sub denumirea de AVIASAN. Elicopterele din parcul Aviaţiei Utilitare Timişoara ar fi urmat să fie dotate cu aparatura necesară intervenţiilor medicale de maximă urgenţă şi să asigure transportul, în condiţii de criză.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Punctul de operare SMURD Arad a fost dotat cu un elicopter nou Arad, 3 mar /Agerpres/- Punctul de operare aeriană SMURD de la Aeroportul Internaţional Arad, care deserveşte un număr de şase judeţe din vestul ţării, a primit în dotare, sâmbătă, un nou elicopter.
SMURD Iaşi are din nou elicopter după şase ani Locuitorii din Iaşi şi din zona Moldovei care au probleme medicale grave vor ajunge mai uşor la medic cu ajutorul unui elicopter SMURD care a fost adus, duminică, la Iaşi, prilej cu care a fost inaugurat Punctul Aeromedical şi Dispeceratul Medical Integrat, ce funcţionează la sediul Inspectoratului pentru...
Timiş: Spitalul Judeţean Timişoara va avea un heliport Spitalul Judeţean Timişoara va avea un heliport nou, care va putea deservi zborurile elicopterelor SMURD ce transportă cazurile de urgenţă.
Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea elicoptere SMURD în fiecare regiune de dezvoltare Deputatul PC Tudor Ciuhodaru a declarat, duminică, presei, că vrea ca în fiecare regiune de dezvoltare a României să existe un elicopter SMURD, mai ales că în urma desfiinţării şi comasării spitalelor transportul rapid către Unităţile de Primire a Urgenţelor este esenţială pentru supravieţuirea bolnavilor...
Timiş: CJ va relua anul viitor licitaţia pentru achiziţionarea de aparatură medicală necesară pentru SJU Licitaţia pentru achiziţionarea de aparatură medicală pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Timişoara va fi reluată anul viitor de Consiliul Judeţean (CJ) Timiş, a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedintele forului judeţean timişean, Titu Bojin. Conform acestuia, dotarea Judeţeanului face parte...
Covasna: Elicopter SMURD solicitat pentru o intervenţie pe DN 11 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a solicitat intervenţia unui elicopter SMURD pentru salvarea vieţii unei femei rănite grav în urma unui accident petrecut joi după-amiază pe DN 11, între localităţile Cernat şi Târgu Secuiesc.