Cele mai citite
 


Bacău: Bărbat cu arsuri pe 90 la sută din suprafaţa corpului, în urma unui incendiu
joi, 4 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat din localitatea băcăuană Frumuşelu a suferit arsuri de gradul II şi III pe 90 la sută din suprafaţa corpului în timpul incendiului care i-a cuprins, miercuri, casa.
Din cauza gravităţii arsurilor suferite, victima a fost transportată la o clinică de specialitate.

Pompierii Detaşamentului din comuna Podu Turcului, care au intervenit cu trei autospeciale, au reuşit localizarea şi, ulterior, stingerea incendiului, după mai bine de două ore de luptă cu flăcările.

Dacă intervenţia pompierilor militari a făcut ca incendiul să nu se propage şi în gospodăriile învecinate, casa şi bunurile aflate în interiorul acesteia au ars aproape în întregime.

Construcţia, compartimentată în două camere, avea pereţii din paiantă şi acoperişul din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment şi tablă.

,,Cel mai probabil, declară sublocotenentul Andrei Grecu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, incendiul a izbucnit pentru că proprietarul a folosit lichide inflamabile pentru aprinderea focului în sobă'.

De la începutul acestui an, pompierii băcăuani au intervenit pentru stingerea a 80 de incendii, izbucnite mai ales în mediul rural. Nu s-a înregistrat niciun deces, dar 12 persoane au fost victime ale flăcărilor suferind arsuri. De asemenea au fost înregistrate pagube materiale importante, între bunurile mistuite de flăcări aflându-se hale de producţie, spaţii comerciale şi locuinţe.

Instalaţiile electrice defecte ori improvizate, disfuncţionalităţile în funcţionarea aparatelor electrocasnice, neprotejarea şi necurăţarea coşurilor de fum, nesupravegherea focului deschis s-au numărat printre principalele cauze ale izbucnirii incendiilor, după cum relevă o statistică a ISU Bacău.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Explozie puternică urmată de un incendiu, la Bacău O explozie puternică urmată de un incendiu s-a produs, marţi dimineaţa, într-un bloc de patru etaje de pe strada Martir Horea din municipiul Bacău.
Explozii, incendii produse în centre comerciale, depozite şi alte clădiri - cronologie (2012-2016) Un incendiu a izbucnit în dimineaţa zilei de 6 iunie 2016, la fabrica de încălţăminte din Jilava, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 2.000 mp, potrivit oficialilor Inspectoratului Special de Urgenţe (ISU) Bucureşti. La faţa locului au fost trimise 13 autospeciale de stingere, patru autoscări,...
Sponsorizări ISU în 2015 - Materiale IT, furtunuri, echipamente medicale, materiale de construcţii, televizoare, hârtie igienică Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a publicat marţi pe site sponsorizările primite de inspectoratele teritoriale în anul 2015, materiale de peste 100.000 de lei primind ISU Bucureşti Ilfov, ISU Buzău, ISU Timiş, ISU Suceava şi IGSU.
ISU Bacău a iniţiat patrule mobile care vor acţiona pentru prevenirea efectelor caniculei şi incendiilor Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Maior Constantin Ene' al judeţului Bacău a trecut, de miercuri, la organizarea de patrule mobile de zi şi de noapte pe raza zonei de competenţă 'în vederea scurtării timpului de răspuns în cazul producerii unor situaţii speciale şi prevenirii pericolelor...
Bacău: Intervenţie în caz de urgenţă, simulată într-un exerciţiu integrat pe Aeroportul "George Enescu" Intervenţia într-un accident aviatic a fost simulată miercuri în cadrul unui exerciţiu integrat desfăşurat pe Aeroportul Internaţional 'George Enescu' din Bacău, cu participarea Serviciilor private pentru situaţii de urgenţă ale Regiei Autonome Aeroportul Bacău şi firmei SC Aerostar SA, pompierii militari...
Suceava: Incendiu la Halta CFR Probota Două tinere au suferit arsuri, una fiind internată în spital, în urma unui incendiu izbucnit, luni, la locuinţa de serviciu de la Halta CFR din localitatea suceveană Probota, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Dan Moroşanu.