Cele mai citite
 


Botoşani: Închiderea 'magazinelor de vise' îi duce pe consumatori la sevraj
joi, 4 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zeci de tineri consumatori de halucinogene au fost internaţi în ultima săptămână la Spitalul de Psihiatrie din Botoşani, după ce au intrat în sevraj pentru că nu au mai avut de unde să-şi cumpere plante etnobotanice, magazinele de acest gen fiind închise.
Potrivit directorului spitalului, medicul Nicolae Vlad, adresabilitatea a crescut ca urmare a întreruperii bruşte a consumului, după ce tinerii ajunseseră la dependenţă faţă de produsele vândute în 'magazinele de vise'.

'În mod surprinzător, au venit ei la noi. M-am trezit cu o avalanşă de tineri, atât la cabinetul particular, cât şi la spital. Unii au solicitat chiar internarea din cauza stării de disconfort, generată de sevraj, de întreruperea bruscă a consumului' - a spus Vlad.

La rândul său, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean 'Mavromati', medicul Petrică Rădăuceanu, a confirmat creşterea numărului de pacienţi în sevraj, dar a adăugat că după un prim tratament de stabilizare aceştia au fost redirecţionaţi către Spitalul de Psihiatrie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Un tânăr care a ajuns în sevraj la spital a cerut droguri medicilor Un adolescent de 16 ani, care a ajuns în sevraj la spital, le-a cerut medicilor care îl îngrijeau droguri.
Ministrul Sănătăţii: Proiectul privind interzicerea plantelor halucinogene va fi prezentat miercuri Un proiect de act normativ privind interzicerea de substanţe şi plante ce se vând actualmente în aşa numitele 'magazine de vise', dar care au efecte halucinogene şi dau dependenţă, va fi prezentat de către Ministerul Sănătăţii în şedinţa de Guvern de miercuri, a anunţat sâmbătă ministrul Cseke Attila...
Botoşani: Doi minori, internaţi în spital din cauza dependenţei de calculator Doi copii din municipiul Botoşani au fost internaţi în Spitalul de Psihiatrie din cauza dependenţei de calculator, a declarat şeful Secţiei pediatrice, medicul Laura Jijie.
Botoşani: Consiliul Local interzice vânzarea etnobotanicelor Comercializarea plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope în municipiul Botoşani va fi interzisă, potrivit unei hotărâri adoptate joi de Consiliul Local.
Comercializarea etnobotanicelor va fi interzisă în municipiul Botoşani Comercializarea de plante şi substanţe etnobotanice în municipiul Botoşani va fi interzisă, în baza unui act normativ emis de autorităţile locale.
Botoşani: Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie s-au desfiinţat Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie s-au desfiinţat, joi, ca entităţi juridice, urmare a comasării acestora cu Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati'.