Cele mai citite
 


CNS Cartel ALFA contestă introducerea sistemului de coplată pentru toate serviciile medicale
joi, 4 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Confederaţia Naţională Sindicală 'Cartel ALFA' contestă introducerea sistemului de coplată pentru toate serviciile medicale fără o analiză amănunţită asupra consecinţelor aplicării acesteia în privinţa serviciilor medicale şi a impactului asupra veniturilor cetăţeanului plătitor de taxe şi impozite la stat.
Introducerea acestei măsuri a fost anunţată recent de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

,,Nici nu se prea înţelege de ce în calitate de ministru al Sănătăţii adoptaţi măsuri contradictorii, dumneavoastră fiind cel care, în urmă cu şase luni, aţi adunat mii de semnături împotriva introducerii co-plăţii. Recent aţi declarat că susţineţi iniţiativa predecesorului dumneavoastră în fruntea Ministerului Sănătăţii, aceasta fiind, chipurile, impusă de organismele financiare internaţionale, iniţiativă despre care spuneţi acum că trebuie finalizată cât mai repede', se arată într-o scrisoare trimisă de Cartel ALFA ministrului Sănătăţii.

În document se precizează că introducerea coplăţii nu va rezolva problemele financiare din sistem, potrivit afirmaţiilor ministrului Sănătăţii. 'Dacă tot nu le rezolvă în întregime s-ar fi putut dispune ca pacienţii să nu fie obligaţi să plătească orice banală intervenţie, ori servicii medicale determinante pentru sănătatea pacientului, cum ar fi constatarea îmbolnăvirii de gripă porcină şi trimiterea pentru efectuarea de consultaţii de specialitate. De altfel, Guvernul n-a anunţat în programul său, aprobat de Parlament, că le va impune cetăţenilor să plătească suplimentar faţă de obligaţia de a achita contribuţia pentru asigurările de sănătate pentru acte medicale cotidiene. Din declaraţiile oficialilor se înţelege faptul că sumele pentru coplată vor fi încasate pentru acte medicale suplimentare celor uzuale', se subliniază în scrisoarea trimisă de Cartel Alfa.

Confederaţia Naţională Sindicală 'Cartel Alfa' constată în scrisoare că Executivul face în acest moment un abuz de putere, încearcă o transferare şi o transformare a noţiunii de stat paternal. CNS Cartel ALFA se întreabă în document dacă prin introducerea coplăţii, aplicabilă pentru absolut toate serviciile medicale, mai trebuie plătit şi CAS.

Confederaţia Naţională Sindicală 'Cartel ALFA' se pronunţă pentru introducerea sistemului de coplată numai pentru serviciile medicale suplimentare şi solicită de urgenţă o întrevedere cu primul ministru al României şi cu ministrul Sănătăţii pentru prezentarea punctelor de vedere asupra introducerii sistemului de coplată, discutarea problemelor apărute în legătură cu aplicarea Legii unice de salarizare, precum şi cu anunţatele disponibilizări din sistemul medical.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Cseke Attila: 2010 a fost un an greu pentru sistemul sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a apreciat că anul 2010 a fost un an greu pentru sistemul de sănătate.
Satu Mare: Plan de intervenţie în caz de gripă porcină, adoptat de CJSU Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare a adoptat miercuri un plan de măsuri şi intervenţie în caz de pandemie de gripă porcină, având în vedere numărul de decese cauzate de virusul AH1N1 în Ucraina.
Cseke Attila: Decontarea serviciilor medicale ale spitalelor trebuie să fie echitabilă - interviu Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că 2010 este un an de criză, în continuare şi va fi un an hotărâtor pentru drumul sistemului sanitar în România. El a spus că vor trebui făcute demersuri şi reforme structurale, altfel, dacă nu se încearcă mişcarea sistemului...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...