Cele mai citite
 


Naum Ciomu va fi supus unui interogatoriu la Tribunalul Bucureşti
vineri, 5 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, joi, ca Naum Ciomu, chirurgul condamnat pentru că a vătămat grav un pacient în 2007, să fie supus unui interogatoriu, pe 29 aprilie, în procesul intentat acestuia de Spitalul 'Theodor Burghele'.
Spitalul 'Theodor Burghele' (Panduri) l-a dat în judecată pe Naum Ciomu, în 2009, pentru a recupera cei 200.000 de euro plătiţi de unitatea medicală lui Ion Jiga, victima doctorului, reprezentând prima tranşă a daunelor morale stabilite de instanţă.

Spitalul consideră că Naum Ciomu este singurul vinovat în acest caz.

Pe 10 noiembrie 2008, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Naum Ciomu la un an de închisoare cu suspendare condiţionată, pedeapsă dată anterior de Judecătoria Sectorului 5, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă.

De asemenea, judecătorii l-au obligat pe Ciomu să plătească 500.000 de euro victimei sale, Ion Jiga, în solidar cu Spitalul 'Theodor Burghele'.

În luna iulie 2009, spitalul a achitat o primă tranşă de 846.861 de lei (aproximativ200.000 de euro), urmând ca restul banilor să fie daţi în alte patru tranşe, până în iulie 2011.

Pe 13 iulie 2004, Naum Ciomu, medic chirurg la Spitalul 'Theodor Burghele', a efectuat manevre chirurgicale greşite în timpul unei intervenţii chirurgicale de ectopie testiculară şi i-a provocat pacientului Ion Jiga vătămări grave, care i-au pus în primejdie viaţa şi i-au produs o infirmitate fizică permanentă prin amputarea penisului.

Potrivit rechizitoriului, medicul a abordat superficial cazul şi, în condiţiile unui discernământ păstrat în momentul primei incizii, a confundat suprafaţa testiculului cu cea a corpilor cavernoşi ai penisului, iar, ulterior, în condiţiile unui discernământ diminuat, a realizat celelalte incizii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Instanţa îi permite lui Ciomu să practice medicina Bucureşti, 17 dec /Agerpres/ - Magistraţii Tribunalului Bucureşti au anulat decizia Colegiului Medicilor din România (CMR), prin care i se interzicea lui Naum Ciomu să practice medicina.
CNAS precizează că cererea medicilor de suspendare a contractului-cadru pe 2011 - 2012 a fost respinsă de CAB Cererea de suspendare a contractului-cadru 2011 - 2012 a fost respinsă pe 1 aprilie de Curtea de Apel Bucureşti, a informat, luni, printr-un comunicat de presă, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Iaşi: Medic acuzat şi dat în judecată pentru malpraxis Un medic de la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria'' din Iaşi este cercetat penal pentru vătămare corporală, după ce în urma unei operaţii de circumcizie, efectuată în 2008, a ars penisul unui nou născut.
Şefa Secţiei de Psihiatrie de la Spitalul din Arad, trimisă în judecată în dosarul testărilor ilegale de medicamente Delia Podea, şef al Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Vest "Vasile Goldiş", a fost trimisă în judecată de Parchetul General, în stare de arest preventiv, în dosarul testărilor ilegale de medicamente.
Principalele evenimente interne ale zilei de 16 august - Curtea de Apel Bucureşti a respins solicitarea procurorilor DNA de luare a măsurii controlului judiciar faţă de Lia Olguţa Vasilescu, în dosarul în care aceasta a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie. Decizia este definitivă. CAB a menţinut decizia Tribunalului Bucureşti care a respins...
Un medicament oncologic solicitat de pacienţii care au dat CNAS în judecată, oferit gratuit de o companie (surse) Medicamentul Yervoy, eficient în tratarea melanomului malign, a fost oferit gratuit într-un program pacienţilor cu afecţiuni oncologice de o companie producătoare de medicamente, au declarat miercuri pentru AGERPRES surse medicale.