Cele mai citite
 


Covasna: Numărul copiilor abandonaţi în maternitate, în scădere drastică
vineri, 5 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul copiilor abandonaţi în maternităţile din judeţul Covasna a scăzut considerabil în ultimii cinci ani, ajungând la o treime faţă de 2005.
Potrivit conducerii Direcţiei Judeţene de Protecţie a Copilului (DJPC) Covasna, în urmă cu cinci ani în spitalele din judeţul Covasna au fost abandonaţi 122 de copii, un an mai târziu doar 71, iar numărul acestora a continuat să scadă, ajungând anul trecut la 47.

Directoarea instituţiei, Vas Maria, a declarat că majoritatea copiilor abandonaţi provin din familii rome, care au o situaţie materială precară.

'Mai mult de jumătate ajung în sistemul de protecţie socială, pentru că nu reuşim să-i integrăm în familiile naturale. Iar aceştia sunt adoptaţi foarte greu de alte familii', a spus Vas Maria.

Scăderea ratei abandonurilor ar putea fi explicată prin acordarea alocaţiei de 200 de lei pentru nou-născuţi, spune şefa DJPC Covasna.

În opinia acesteia, mamele predispuse să-şi abandoneze copiii se despart mai greu de ei dacă nu au făcut acest lucru în maternitate.

Un studiu realizat în urmă cu câţiva ani de Ministerul Sănătăţii şi UNICEF releva că mamele care îşi părăsesc copiii sunt în general tinere sub 20 de ani, analfabete, necăsătorite şi care trăiesc la limita sărăciei.

De cele mai multe ori, acestea preferă să se descotorosească de odrasle pentru a nu fi nevoite să înfrunte prejudecăţile şi oprobiul public, dar şi pentru a nu fi renegate de părinţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Numărul copiilor abandonaţi în spitalele din judeţ, în creştere Numărul copiilor abandonaţi în spitalele din judeţul Covasna a crescut anul trecut la 45 faţă de 36 cât s-a înregistrat în 2014.
Covasna: Bani de la Ministerul Sănătăţii pentru două spitale şi Serviciul de Ambulanţă Două spitale din judeţul Covasna şi Serviciul de Ambulanţă vor primi 1.935.000 lei din partea Ministerului Sănătăţii în vederea efectuării unor lucrări de reparaţii capitale.
Covasna: Nici unul dintre spitale nu e dotat cu instalaţii pentru semnalizarea incendiilor Nici unul dintre cele şapte spitale din judeţul Covasna nu este dotat cu instalaţii de semnalizare şi detectare a incendiilor, a relevat un control tematic efectuat de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).
Covasna: Numărul copiilor abandonaţi în spitale, în scădere Covasna: Numărul copiilor abandonaţi în spitale, în scădere
Covasna: Numărul copiilor abandonaţi în spitale, în creştere Numărul copiilor abandonaţi în spitalele din judeţul Covasna a crescut în acest an pe fondul problemelor sociale şi scăderii nivelului de trai.
Judeţul Covasna a intrat în reţeaua SMURD Ministrul Sănătăţii, Ladislau Rittli, a participat vineri la inaugurarea oficială a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Covasna, care va deveni operaţional începând de anul viitor.