Cele mai citite
 


Cluj: A fost inaugurat primul Centru medical privat de gastroenterologie din Transilvania
vineri, 5 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul Centru medical privat de gastroenterologie, hepatologie şi endoscopie digestivă din Transilvania, cu dotări de ultimă generaţie, a fost inaugurat, joi, investiţia pentru realizarea acestui proiect depăşind suma de 500.000 de euro, sumele provenind, în cea mai mare parte, din credite bancare.
Centrul medical a fost deschis de conf. univ. Marcel Tanţău, medic la Clinica Medicală III, care activează în domeniul medicinii private de peste un deceniu, şi de soţia sa, asist. univ. Alina Tanţău, de la Spitalul CFR Cluj.

''Cabinetul meu particular a avut, de mai bine de un deceniu, o solicitare maximă. Vom face faţă cu greu solicitărilor, deja au început să sune persoane interesate, pentru programări. Nevoia unor astfel de servicii medicale este certă. Centrul nu va rezolva doar problemele pacienţilor locali, peste 70% dintre suferinzi sunt din jurul oraşului. Gastroenterologia clujeană este foarte bine cotată. Eu fac parte din conducerea Societăţii de Endoscopie, de câţiva ani buni. Pe fondul unor preocupări intense în dezvoltarea acestei specialităţi şi a explorărilor specifice, a calităţii actului medical, cabinetul meu, devenit acum Centru de gastroenterologie s-a dezvoltat continuu. Noi suntem pe piaţa medicală de 14 ani'', a declarat medicul Marcel Tanţău, la conferinţa de presă prilejuită de inaugurarea centrului.

Unitatea medicală a fost proiectată de la bun început ca un spaţiu dedicat activităţii specifice bolilor digestive. Clădirea cu o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi, are o arhitectură modernă, care integrează cele mai noi soluţii tehnice din domeniul construcţiilor.

Centrul sanitar va asigura consultaţii de gastroenterologie şi pentru afecţiuni hepatice, endoscopii digestive superioare (gastroscopii) şi inferioare (colonoscopii), cât şi intervenţii chirurgicale minim invazive. Aparatura de endoscopie digestică este ultramodernă, iar sterilizarea şi dezinfecţia sunt realizate la cele mai ridicate standarde, centrul dispunând de o maşină automată de dezinfectat endoscoapele. Clinica dispune de două saloane a câte două paturi fiecare, unde pacienţii vor fi supravegheaţi în perioada post-procedură. Pentru început, centrul va fi deschis doar după-amiaza, iar în scurt timp programul va fi extins şi dimineaţa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centru de Excelenţă în Medicina Translaţională, inagurat la IC Fundeni Centrul de Excelenţă în Medicina Translaţională, inaugurat vineri la IC Fundeni, îşi propune să devină "o forţă naţională şi internaţională" pentru implementarea rezultatelor cercetării preclinice în practica clinică, în domenii ca oncogenomică, genomica transplantului sau terapiile celulare, potrivit...
Centru de excelenţă în chirurgie variatică la Spitalul Delta Hospital Un nou centru medical privat cu spital şi ambulatoriu, Delta Hospital, cu amenajări specifice, obligatorii şi necesare îngrijirii pacienţilor supraponderali a fost inaugurat luni.
Cluj: A fost inaugurat singurul Institut Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie din România Clinicile Medicală III şi Chirurgie III din Cluj-Napoca au fost reunite, printr-o decizie a Ministerului Sănătăţii, sub titlul de Institut Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie, care este singurul de acest fel din România.
Cluj: A fost inaugurat primul Centru de Aptitudini Practice şi Simulare în Medicină din România Primul Centru de Aptitudini Practice şi Simulare în Medicină din România a fost inaugurat, miercuri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Iuliu Haţieganu'' din Cluj-Napoca, noua unitate fiind realizată în urma unei investiţii din fonduri proprii de aproximativ 4,5 milioane de euro.
Cluj: Sute de cadre medicale la un seminar dedicat problemelor actuale de gastroenterologie şi hepatologie Aproape 400 de cadre medicale, printre care se numără şi 12 reputaţi medici din SUA, Europa şi Egipt, vor participa la Workshop-ul de Endoscopie Digestivă, organizat în 8-10 octombrie, la Cluj.
Cluj: Intervenţii chirurgicale endoscopice urmărite în direct de cursanţi, la Clinica Medicală III Medici chirurgi specialişti în gastroenterologie efectuează vineri şi sâmbătă, la Clinica Medicală III din Cluj-Napoca, intervenţii chirurgicale endoscopice constând în fixarea unor proteze în aparatul digestiv la zece pacienţi cu cancer gastro-intestinal, intervenţiile fiind transmise în direct, pe...