Cele mai citite
 


Constanţa: Numărul virozelor este în creştere
vineri, 5 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de viroză respiratorie înregistrat în judeţul Constanţa, în perioada 22-28 februarie, este de 1.607, cu peste 12% mai mare comparativ cu săptămâna anterioară, au informat, joi, reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP).
Potrivit acestora, 74 dintre bolnavii cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare sunt spitalizaţi.

De asemenea, 500 de constănţeni suferă de pneumonie, iar 57 primesc îngrijirile medicale necesare într-o unitatea spitalicească. De gripă sezonieră este bolnavă o singură persoană.

Referitor la campania de vaccinare împotriva gripei AH1N1, aceasta este în curs de desfăşurare prin cabinetele medicilor de familie, până în prezent fiind imunizate 71.484 de persoane, în condiţiile în care judeţului Constanţa i s-au alocat 85.000 de doze de vaccin.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Numărul cazurilor de gripă nouă şi viroză, în creştere Constanţa, 13 ian /Agerpres/ - Aproape 30.000 de constănţeni s-au vaccinat împotriva gripei noi, până în prezent, iar cele mai solicitate sunt punctele de vaccinare înfiinţate în nouă unităţi sanitare, deşi oamenilor li se recomandă să meargă la cabinetele medicilor de familie pentru evitarea aglomeraţiei...
Constanţa: Aproape 4.000 de cazuri de viroze respiratorii în ultima săptămână, număr în creştere Constanţa, 4 nov /Agerpres/ - Numărul cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în judeţul Constanţa, în ultimele şapte zile, este de 3.703, cu aproape 5% mai multe decât cele din săptămâna precedentă.
Harghita: Numărul virozelor şi al pneumoniilor este în creştere Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii este în creştere în Harghita, specialiştii apreciind că se înregistrează un vârf al îmbolnăvirilor, specific acestei perioade.
Mehedinţi: Numărul virozelor şi pneumoniilor, în creştere Numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii a persoanelor vulnerabile la astfel de îmbonăviri a crescut în octombrie cu aproximativ 350 de cazuri faţă de cel înregistrat la sfârşitul lunii septembrie.
Dolj: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut cu 58% în ultima săptămână Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână în judeţul Dolj cu 58%, de la 1.427 de cazuri înregistrate săptămâna anterioară, la 2.255 de cazuri.
Harghita: Numărul infecţiilor respiratorii, în scădere Numărul cazurilor de infecţii respiratorii şi pneumonii înregistrate la medicii de familie din Harghita este în scădere faţă de săptămâna trecută.