Cele mai citite
 


Pichetare la CASMB
vineri, 5 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţi ai 'Agenţiei de împlinit dorinţa' au pichetat joi Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) în sprijinul unei femei care are nevoie de tratament medical în străinătate.
'Am făcut acest demers pentru a o susţine pe Magda Ciobanu pentru a obţine formularul E112 pentru a-şi continua tratamentul la Milano. Avem deja peste 700 de scrisori de susţinere. Ea suferă de boala Hodkin, şi are nevoie să-şi continue tratamentul pentru care a şi fost programată', a declarat Mirela Rus, iniţiatoarea demersului.

Ea a adăugat că nu s-a acordat prelungirea formularului E 112 pentru că nu s-a precizat ce fel de tratament urmează să facă.

Dr. Ana Maria Niţulescu, medicul şef al CASMB, a explicat că pacientei i au fost aprobate până acum, din anul 2007 când s-a solicitat prima dată, patru formulare E112, dar acum nu se mai poate elibera întrucât medicul curant oncolog al pacientei, dr. Oana Ciocan de la Spitalul Colţea, în referatul pe care l-a făcut spune că pacienta 'nu se mai află în supravegherea clinicii'.

Dr. Ana Maria Niţulescu a explicat că acest tip de formular se aprobă pentru tratamentul post transplant, potrivit legii.

'Clinica din Italia ne-a adus la cunoştinţă că pacienta a efectuat o serie de analize care nu sunt incluse în pachetul de bază, este vorba de PET CT, şi alte analize care nu pot fi decontate şi în plus se află inclusă într-un program de cercetare experimental, IL 10, pentru care nu se plăteşte de către asigurări. Acest tip de programe sunt suportate de cei care le desfăşoară, cu semnătura pacientului', a explicat dr. Niţulescu.

Aceasta a precizat că pentru eliberarea formularului este necesar referatul medicului curant din ţară, nu al unui medic din străinătate. Se acceptă referatele medicilor din străinătate numai în cazul în care pacientul nu se poate deplasa.

Dr. Niţulescu a făcut referire şi la faptul că raportul medical din septembrie 2009 al clinicii italiene nu prevede şi tratamentul pentru care se solicită formularul, ceea ce generează imposibilitatea încadrării serviciilor medicale în pachetul de servicii de bază.

În cazul de faţă pacienta a venit în ţară şi a fost la medicul curant, a spus dr. Niţulescu, subliniind că nu este rea voinţă, pentru că dacă ar fi fost nu ar fi primit aprobări pentru celelalte 4 formulare de care a beneficiat până acum.

Un pacient care are nevoie de un tratament în străintate are trei posibilităţi, a explicat dr. Niţulescu, formularul E 112, înscrierea la Ministerul Sănătăţii pentru efectuarea tratamentelor în străinătate sau să meargă în străinătate să facă tratamentul şi apoi cu toate documentele justificative să-şi recupereze banii în România dar la preţurile din ţară.

CASMB a aprobat până acum efectuarea de tratamente în străinătate pe baza formularului E112, în 2007 , 17 8 dosare fiind respinse, în 2008, 63,şi 25 au fost respinse,iar în 2009, 97 fiind respinse 22.în 2010 au fost aprobate 25 de dosare din care 2 au fost respinse.

Medicul şef al CASMB a precizat că formularele respinse nu erau corect completate, iar pe măsură ce aceste incorectitudini se remediau, erau aprobate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
CASMB începe din 4 iulie procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti a anunţat luni că începând cu data de 4 iulie va demara procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent.
CASMB: Serviciile acordate răniţilor de la Colectiv pentru perioada de urgenţă, decontate; ulterior, fiecare caz va fi analizat Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) precizează că toate serviciile acordate celor 30 de răniţi în incendiul de la clubul Colectiv, pentru perioada de urgenţă, au fost decontate.
CASMB: Programul de lucru cu publicul în perioada 21 - 31 decembrie Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti a postat pe site programul de lucru cu publicul pe care îl va avea în perioada 21 - 31 decembrie.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
CASMB anunţă deschiderea Biroului Unic pentru relaţia cu asiguraţii şi furnizorii de servicii medicale Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă deschiderea Biroului Unic pentru relaţia cu asiguraţii şi furnizorii de servicii medicale, două ghişee fiind înfiinţate începând de luni pentru înregistrarea cererilor de eliberare a adeverinţei de asigurat.