Cele mai citite
 


Asociaţiile de Pacienţi din România se reunesc la Bucureşti
vineri, 5 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi din România se va desfăşura în perioada 5-7 martie, la Bucureşti, fiind organizat de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (C.O.P.A.C.), în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România.
Scopul principal al Forumului este de a-i aduce împreună pe membrii asociaţiilor de pacienţi pentru a purta un dialog într-un cadru adecvat şi a pune bazele unui schimb real de experienţă între asociaţii.

Reuniunea îşi propune să informeze autorităţile, personalul medico-sanitar şi întreaga societate despre activitatea asociaţiilor de pacienţi şi să sublinieze importanţa existenţei unor astfel de organisme care luptă pentru promovarea şi apărarea drepturilor pacienţilor în sistemul românesc de sănătate.

Între temele abordate la Forum se vor afla rolul şi importanţa asociaţiilor de pacienţi, drepturile şi obligaţiile pacientului în context naţional şi european, implementarea sistemului de sănătate centrat pe pacient, malpraxisul şi legislaţia în domeniul medical, traseul unui medicament până la pacient, diferenţa între un medicament cu prescripţie medicală şi unul fără, medicamente compensate şi gratuite, serviciile paraclinice şi analizele de laborator, clinici şi spitale destinate unor tratamente speciale, programe naţionale de tratament şi screening, întocmirea dosarului de tratament, asigurările de sănătate, protocoale pentru tratament în afara ţării, drepturile pacienţilor cu dureri etc.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
COPAC şi CMR au lansat a doua ediţie a evenimentului "Săptămâna pacienţilor" Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România în parteneriat cu Colegiul medicilor din România lansează miercuri cea de-a II-a ediţie a "Săptămânii pacienţilor", care îşi propune să aducă în spaţiul public problemele pacienţilor, să creeze un dialog constant şi constructiv între...
CMR şi COPAC au demarat campania naţională de informare 'Săptămâna pacienţilor' Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi Colegiul Medicilor din România au demarat, luni, campania naţională de informare ''Săptămâna pacienţilor'', realizată sub înaltul patronaj al Guvernului.
CMR şi COPAC vor organiza "Săptămâna pacienţilor" Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România în parteneriat cu Colegiul medicilor din România vor organiza începând de luni şi până duminică cea de-a II-a ediţie a "Săptămânii pacienţilor", eveniment care îşi propune să aducă în spaţiul public problemele pacienţilor, să creeze...
Reforma sistemului sanitar, dezbătută la a III-a ediţie a Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România, organizează în perioada 13 - 14 martie 2012, Bucureşti, Hotel Caro, a treia ediţie a Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, informează organizaţia, printr-un comunicat...
CMR: Coplata va lăsa pacienţii fără acces la serviciile medicale Colegiul Medicilor din România (CMR) şi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) îşi manifestă dezacordul faţă de adoptarea Legii nr. 220/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii (Legea coplăţii), se arată într-un...
A treia ediţie a Forumului Naţional al Pacienţilor Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) va organiza la Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România, în perioada 13-15 martie 2012, a treia ediţie a Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi.