Cele mai citite
 


Indianul care face înconjurul lumii pe bicicletă le vorbeşte studenţilor bucureşteni
duminică, 7 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Somen Debnath, indianul care face înconjurul lumii pe bicicletă, le va vorbi, vineri, studenţilor bucureşteni despre HIV/SIDA şi despre modul în care discriminarea şi lipsa de informaţii în legătură cu această boală le afectează viaţa celor care o au, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.
Somen Debnath a parcurs până acum 75.670 de kilometri, din Asia până în Europa, pe bicicletă.
Mesajul său de conştientizare a pericolelor HIV/SIDA a ajuns la tineri, profesori şi educatori din 41 de ţări, 3.560 de şcoli, 3.750 de colegii, 138 de instituţii non-guvernamentale şi 68 de universităţi.
Le-a vorbit tuturor despre ce înseamnă HIV, despre tratament, despre grupurile cel mai grav afectate de acest flagel, despre cum se poate trăi cu HIV, dar şi despre cum se poate preveni transmiterea bolii.
Inspiraţia pentru o astfel de misiune i-a venit la vârsta de 14 ani, când a citit un articol care relata cazul unui ţăran indian abandonat de consăteni în faţa Colegiului Medical din Calcutta şi lăsat să moară singur. Deşi le-a cerut informaţii profesorilor despre HIV/SIDA, nimeni nu a ştiut să-i răspundă. Doi ani mai târziu, a decis să se înscrie într-un program al West Bengali State AIDS Control Society şi să înceapă o campanie de conştientizare referitoare la HIV/SIDA, începând chiar cu profesorii săi. Ceea ce l-a motivat cel mai mult a fost lipsa de cunoaştere a acestei boli care nu poate fi vindecată, însă poate fi tratată şi prevenită, dar mai ales stigmatizarea socială care-i este asociată.
La numai două zile după ce şi-a luat diploma în Ştiinţe Zoologice la Universitatea din Calcutta, Somen Debnath şi-a început programul. El le-a transmis mai întâi mesajul celor din satul natal, apoi în întreaga Indie, pentru a-l transforma ulterior într-o campanie globală.
Turul său în jurul lumii cuprinde 191 de ţări şi se va termina în 2020.
'Evenimentul este în concordanţă cu eforturile şi preocupările Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti de a discuta despre o serie de probleme sociale curente cu care profesioniştii în domeniu se pot confrunta în practica de zi cu zi. În acest sens, în anul 2009, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a înfiinţat un program masteral denumit 'Grupuri de risc şi servicii sociale de suport', care pregăteşte specialişti în domeniul serviciilor sociale de suport pentru grupurile cu risc ridicat?- persoane fără adăpost, victime ale traficului de fiinţe umane, consumatori de drog, practicante ale sexului comercial, persoane afectate cu HIV/SIDA', precizează conducerea facultăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie de susţinere a luptei anti SIDA Asociaţia Noi şi ceilalţi din Bucureşti, în parteneriat cu Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA(UNOPA) şi Primăria sectorului 3- Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a organizat, miercuri, manifestarea 'funda umană', simbol al solidarităţii în lupta...
Hunedoara: Campanie de prevenire a transmiterii HIV/SIDA în comunităţile de romi Cel puţin 250 de adolescenţii şi tineri romi din oraşele Haţeg, Petroşani, Vulcan şi Lupeni vor fi instruiţi asupra modului de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul HIV/SIDA, în cadrul unei campanii începute, miercuri, de specialiştii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor...
România, în pericol de epidemie de HIV România este în pericol să cadă pradă unei epidemii de HIV în rândul consumatorilor de droguri injectabile în lipsa banilor destinaţi prevenirii contactării virusului, avertizează experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citaţi de revista americană Time, în ediţia din 13-20 septembrie.
Asistenţa medicală acordată grupurilor vulnerabile, cheia combaterii tuberculozei, afirmă două agenţii europene de sănătate Două agenţii europene de sănătate au subliniat, într-un raport dat publicităţii joi, necesitatea mai multor programe orientate spre grupurile vulnerabile - cum ar fi persoanele fără adăpost, consumatorii de droguri şi imigranţii din ţările cu rate ridicate de tuberculoză - pentru a reduce răspândirea...
Campanie pentru promovarea activităţii fizice în rândul elevilor Un program pentru promovarea activităţii fizice în rândul copiilor, care va fi implementat în şase şcoli din cartiere unde locuiesc familii cu venituri mici din Bucureşti, Cluj şi Timişoara, a fost lansat luni de Federaţia Mondială a Inimii şi Uniunea Asociaţiilor Europene de Fotbal, în parteneriat cu...
Creştere alarmantă a cazurilor de SIDA în Europa de Est, inclusiv în România În pofida campaniilor de prevenire şi a progreselor medicinei, din 2001 se observă o creştere alarmantă a numărului de persoane infectate cu virusul HIV în Rusia, Ucraina şi România, scrie săptămânalul Le Point în ediţia online de miercuri.