Cele mai citite
 


Copiii pot distinge de la 3 ani mărcile produselor
duminică, 7 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Copiii pot distinge, de la vârsta de trei ani, mărcile produselor, potrivit unui studiu apărut în publicaţia Psychology and Marketing, citate de site-ul francez Maxisciences. Mai mult, ei îşi recunosc colegii şi prietenii în funcţie de lucrurile pe care le poartă.

În cadrul acestui studiu, 39% din mărcile expuse au fost recunoscute de copiii între 3 şi 5 ani. Printre acestea, mărcile din fast-food au fost recunoscute de 93% din copii, cele de snaks, de 89% dintre ei, ale companiilor de transport, de 80%, iar ale jucăriilor, de 75%. Copiii se întâlniseră deja cu mărcile prezentate de cercetători, au spus părinţii.

Copiii se apreciază între ei după mărcile pe care le poartă sau le consumă, a fost alt rezultat pus în evidenţă de studiu. 'Ei cred că ceilalţi copii sunt populari sau impopulari, plicticoşi sau interesanţi, în funcţie de mărcile pe care le afişează. La o vârstă fragedă, copiii acordă o mare atenţie mărcilor, pentru a-şi cultiva şi promova propria imagine', afirmă autorii studiului.

Ei adaugă că, pentru copiii de 3-5 ani, 'fast-foodul este distractiv, incitant şi savuros. Mărcile de băuturi acidulate sunt considerate deseori amuzante datorită bulelor de gaz'. Cercetătorii sunt de părere că rezultatele studiului atestă faptul că alegerea produselor de consum se face la o vârstă foarte fragedă. Doctorul Tom Warshawski, preşedintele Childhood Obesity Foundation, afirmă că mesajele publicitare pentru aceste mărci se transmit fără probleme copiilor de 3-5 ani, care nu se pot împotrivi puterii de convingere a spoturilor de publicitate. 'Este timpul ca oficialii să analizeze serios dacă interesul societăţii este să permită publicităţii să ajungă la copii, naivi şi încrezători', spune el.

Copiii de la 2 la 11 ani petrec în medie 25 de ore pe săptămână în faţa televizorului, receptând cam 40.000 de mesaje publicitare pe an, în majoritate pentru mărci din industria alimentară, aminteşte un memoriu depus în luna ianuarie de Coaliţia Greutate. Suzie Pellerin, directoarea acestei organizaţii, consideră că acest nou studiu confirmă încă o dată că publicitatea 'contribuie la înmulţirea cazurilor de obezitate în lume, cum a spus-o Organizaţia Mondială a Sănătăţii în 2006'. În Quebec, publicitatea destinată copiilor sub 13 ani este interzisă cam de 30 de ani, în contextul în care obezitatea infantilă ameninţă tot mai mult ţările dezvoltate.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Obezitatea începe în viaţa intrauterină (studiu) Se ştie că un copil născut de o mamă supraponderală prezintă un risc crescut de obezitate, cu tulburările proprii excesului de greutate. Cercetători englezi demonstrează că fenomenul începe chiar din viaţa intrauterină, relatează passionsante.be.
Carnea roşie ar favoriza apariţia insuficienţei renale (studiu) Un consum prea ridicat de carne roşie ar putea fi toxic pentru rinichi, potrivit concluziilor unui nou studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Singapore, menţionat de metronews.fr. Fără să meargă până la respingerea felurilor de mâncare pregătite din astfel de carne, autorii cercetării...
Obezitatea se transmite prin spermă (studiu) Un studiu realizat recent de cercetători danezi arată că o creştere în greutate poate afecta ADN-ul prezent în spermă, iar schimbările genetice se pot transmite copilului, scrie metronews.fr.
OMS se teme că obezitatea ar putea deveni normă în Europa Excesul de greutate este atât de răspândit în Europa, îndeosebi în rândul tinerilor, încât riscă să devină 'o nouă normă', a avertizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), scrie 20minutes.ch.
VIRUSUL ZIKA Cercetători brazilieni asociază pentru prima oară Zika cu deformarea articulaţiilor la nou-născuţi Cercetători brazilieni au stabilit o posibilă legătură între virusul Zika şi un sindrom ce provoacă deformarea articulaţiilor la nou-născuţi, potrivit unui studiu publicat de revista British Medical Journal, citat de EFE.
Usturoiul asigură o protecţie eficientă a arterelor (studiu) Efectele pozitive ale consumului de usturoi asupra bolilor cardiovasculare au făcut obiectul unui mare număr de studii, însă cel realizat de cercetători de la Universitatea California, pe lângă că le confirmă, adaugă noi elemente, scrie marţi passionsante.be.