Cele mai citite
 


Nouă biberoane din zece ar fi periculoase
duminică, 7 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nouă biberoane din zece conţin bisfenol A (BPA), o substanţă care ar fi la originea multor tipuri de cancer, dar şi a unor cazuri de sterilitate sau de obezitate. Senatorul belgian Philippe Mahoux propune interzicerea lor, informează agenţia Belga.
Bisfenolul A este un produs chimic industrial, folosit ca aditiv în fabricarea materialelor plastice, făcându-le mai tari şi mai transparente. Se găseşte pe partea interioară a cutiilor de conserve, în unele ambalaje alimentare şi în majoritatea biberoanelor. Se consideră că ar fi cancerigen, favorizant pentru unele cazuri de sterilitate şi obezitate şi, în plus, că ar perturba sistemul endocrin al omului. La animalele de laborator au fost observate şi tulburări de comportament şi de reproducere.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: 33 de biberoane retrase de pe piaţă Inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică Vrancea au retras de la comercializare 33 de biberoane pentru sugari care nu erau corespunzătoare normelor în vigoare, ele neavând specificat dacă au în componenţă substanţa Bisfenol A, a declarat, joi, pentru AGERPRES, şeful DSP, Cătălin Graur.
Biberoanele pe bază de bisfenol A interzise în întreaga UE începând de miercuri Compusul chimic bisfenol A /BPA/ va fi interzis în fabricarea biberoanelor începând de miercuri şi toate produsele care conţin această substanţă, prezentă în numeroase recipiente de plastic alimentare, vor fi retrase de pe piaţă în toate statele membre ale Uniunii Europeane, a anunţat marţi Comisia Europeană...
Uniunea Europeană interzice biberoanele care conţin bisfenol A Ţările Uniunii Europene (UE) au hotărât să interzică, începând de primăvara viitoare, producţia şi comercializarea biberoanelor care conţin bisfenol A, compus chimic controversat folosit la fabricarea materialelor plastice utilizate în alimentaţie, a anunţat Comisia Europeană (CE), citată de AFP.
Un studiu leagă Bisfenolul A de un posibil risc de pierdere a sarcinii Un nou studiu sugerează că niveluri mari de Bisfenol A, o substanţă chimică aflată în multe produse din plastic şi cutii de conservă, ar putea mări riscul de pierdere a sarcinii la femeile care sunt predispuse la această problemă sau care au probleme în a rămâne însărcinate, informează luni Associated...
Caraş-Severin: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa îşi extinde statutul de 'Spital prieten al copilului' Reprezentanţa UNICEF în România a comunicat extinderea statutului de 'Spital prieten al copilului' pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, în urma recertificării maternităţii acestei unităţi spitaliceşti.
Franţa: Parlamentul interzice bisfenolul A în recipientele pentru produse alimentare Parlamentul francez a adoptat joi definitiv un proiect de lege care interzice utilizarea bisfenolului A în fabricarea recipientelor pentru alimente, începând cu 2013 pentru cele destinate nou-născuţilor şi 2015 pentru toate celelalte, relatează AFP.