Cele mai citite
 


Statele Unite: 5.000 de persoane mor anual din cauza intoxicaţiilor alimentare
duminică, 7 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 5.000 de persoane mor anual de intoxicaţie alimentară în Statele Unite, fenomen pentru care societatea plăteşte 152 miliarde de dolari/an, arată un raport publicat joi şi preluat de cotidianul elveţian Le Temps.
Publicarea raportului intervine în contextul în care Autoritatea Federală a Medicamentelor (FDA) şi Ministerul american al Agriculturii urmează să aprobe noile reglementări sanitare pentru prelucrarea produselor proaspete. 'Costurile asociate intoxicaţiilor alimentare sunt substanţiale', spune un fost economist de la FDA, autor al raportului menţionat, publicat de organizaţia Pew Charitable Trusts.

Potrivit Centrului de Control al Bolilor, anual sunt înregistrate în Statele Unite 76 milioane de cazuri de intoxicaţii alimentare grave, soldate cu 325.000 spitalizări şi 5.000 de decese. Au apărut în ultima vreme şi cazuri de infecţii cu salmonela sau cu bacteria E.Coli. Fructele şi legumele, proaspete, în conservă sau congelate, sunt la originea unui număr de 19,7 milioane de îmbolnăviri, iar vindecarea a însemnat pierderi economice de 39 miliarde de dolari. În aceste costuri, raportul include îngrijirile medicale, dar ia în considerare şi pierderile economice asociate bolii (deces, suferinţă, incapacitate).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Egipt: O nouă intoxicaţie alimentară a afectat peste o sută de studenţi la Universitatea al-Azhar din Cairo Peste o sută de studenţi de la celebra Universitate islamică al-Azhar, din Cairo au fost victimele unei noi intoxicaţii alimentare, ceea ce l-a determinat pe preşedintele Mohamed Morsi să solicite marţi deschiderea unei anchete, informează France Presse.
Achimaş-Cadariu: Ultimul raport la "Marie Curie" - trei infecţii cu E.coli şi mai multe cu diverşi viruşi Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat luni la Parlament că ultimul raport pe care îl are privind copii cu sindrom hemolitic-uremic a pus în evidenţă trei cazuri cu infecţii cu Escherichia coli şi mai multe cazuri cu diverşi viruşi.
SUA: Pepeni galbeni infectaţi cu listeria, bilanţul morţilor creşte la 15 O intoxicaţie alimentară apărută în Statele Unite şi cauzată de pepeni galbeni contaminaţi cu listeria a provocat moartea a 15 persoane, iar alte 69 sunt infectate, au anunţat vineri autorităţile sanitare care au revizuit în creştere bilanţul precedent, notează AFP.
Neamţ: 46 de infecţii nosocomiale, înregistrate în spitalele din judeţ în primul trimestru din 2016 În spitalele din judeţul Neamţ au fost înregistrate, în primul trimestru al acestui an, 46 de cazuri de infecţii nosocomiale, în aceeaşi perioadă din 2015 fiind constatate 47 de cazuri, potrivit unui raport pe care Direcţia de Sănătate Publică (DSP) l-a prezentat, luni, prefectului judeţului.
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
India: În fiecare an peste 300.000 de copii mor la naştere Peste 300.000 de copii din India mor în fiecare an în primele 24 de ore de la naştere, cele mai multe decese fiind legate de infecţii care ar putea fi evitate, relevă un raport anual publicat marţi de organizaţia neguvernamentală 'Save the Children', transmite AFP.