Cele mai citite
 


Covasna: Ministrul Sănătăţii a vizitat Serviciul de Ambulanţă Covasna
duminică, 7 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, care se află într-o vizită de două zile în judeţul Covasna, a vizitat vineri Serviciul de Ambulanţă Covasna şi Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.
Şeful Ambulanţei, dr.Tiberiu Poştoacă, s-a plâns că nu are personal suficient, că o jumătate dintre maşinile de intervenţie ar trebui casate deoarece au norma de funcţionare depăşită, iar toate cele cinci staţii de Salvare din judeţ necesită lucrări de reparaţii.
'Lucrăm cu personal sub normele minime prevăzute de minister, ne lipsesc mai ales medicii. Avem patru din 21 (...) Sediul Ambulanţei din staţiunea Covasna l-am început în urmă cu 13 ani şi încă nu este finalizat, la Întorsura Buzăului trebuie să facem garajele, la Târgu Secuiesc acoperişul, la Sfântu Gheorghe trebuie să izolăm, să consolidăm şi să supraînălţăm clădirea, iar la Baraolt ar trebui să o reconstruim din temelii. În ce priveşte maşinile, toate sunt funcţionale, dar şapte din 13 ar trebui casate pentru că au început să îmbătrânească şi reparaţiile ne costă foarte mult', a declarat dr. Tiberiu Poştoacă.
Acesta şi-a exprimat speranţa că Serviciul de Ambulanţă Covasna va fi sprijinit de minister pentru a rezolva măcar o parte dintre aceste probleme.
'Eu sunt şef la Ambulanţă de 20 de ani şi să ştiţi că este primul ministru care vine personal să vadă ce probleme avem. E de apreciat acest lucru. Desigur, e criză, înţelegem că e greu să întinzi plapuma, dar sperăm să fim ajutaţi şi noi', a mai spus Poştoacă.
Attila Cseke a mai vizitat vineri şi Spitalul Judeţean de Urgenţă 'dr. Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe, o instituţie care se confruntă cu grave probleme financiare.
Aceasta se află la un pas de colaps, deoarece în urma unor sentinţe judecătoreşti definitive şi executorii trebuie să plătească angajaţilor aproape un milion de euro reprezentând drepturi salariale restante, respectiv prima de 2%, prima de stabilitate, al 13 salariu etc.
Într-o discuţie cu sindicatul Sanitas, conducerea Spitalului a declarat că, dacă va pune în aplicare sentinţele, nu va mai avea bani pentru plata facturilor către furnizori.
În cursul după-amiezii de vineri, ministrul Sănătăţii va vizita Spitalul orăşenesc Covasna şi Spitalul de Cardiologie, iar sâmbătă va participa la inaugurarea unei noi Policlinici la Spitalul municipal Târgu Secuiesc.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Bani de la Ministerul Sănătăţii pentru două spitale şi Serviciul de Ambulanţă Două spitale din judeţul Covasna şi Serviciul de Ambulanţă vor primi 1.935.000 lei din partea Ministerului Sănătăţii în vederea efectuării unor lucrări de reparaţii capitale.
Covasna: Serviciul de Ambulanţă solicită sprijinul medicilor de familie Serviciul de Ambulanţă Covasna se confruntă cu o lipsă acută de medici, iar pentru a putea a asigura liniile de gardă a solicitat sprijinul medicilor de familie, oferindu-se să le plătească orele lucrate.
Ministrul Sănătăţii a vizitat Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov ministrul sănătăţii Nicolae Bănicioiu a efectuat marţi o vizită la Serviciul de ambulanţă Bucureşti - Ilfov, care a coordonat în perioada Sărbătorilor Pascale acţiunile de intervenţie de urgenţă în zona Capitalei.
Preşedintele CJ Covasna susţine că, în ultimii ani, MS a alocat spitalelor din judeţ peste 15 milioane lei Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în ultimii doi ani Ministerul Sănătăţii a alocat spitalelor din judeţul Covasna peste 15 milioane de lei pentru lucrări de investiţii.
Bihor: Serviciul de Ambulanţă vrea să amplaseze cel puţin zece defibrilatoare în spaţiile publice aglomerate Oradea, 11 mar/Agerpres/- Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor a iniţiat vineri o campanie de popularizare a defibrilatoarelor, aparate pe care instituţia doreşte să le amplaseze în spaţiile aglomerate.
Judeţul Covasna a intrat în reţeaua SMURD Ministrul Sănătăţii, Ladislau Rittli, a participat vineri la inaugurarea oficială a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Covasna, care va deveni operaţional începând de anul viitor.