Cele mai citite
 


Gabriel Oprea: Deficitul de personal al MApN în 2009 a fost între 5 şi 15%
duminică, 7 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Efectivele Ministerului Apărării Naţionale, la 31 decembrie 2009, au înregistrat deficite între 5% şi 15% la toate categoriile de personal, a declarat, vineri, la şedinţa de bilanţ ministrul Gabriel Oprea.
''Raportul dintre intrări şi ieşiri a reflectat o creştere a intrărilor în sistem, preponderent în rândul soldaţilor şi gradaţilor voluntari. Efectivele au crescut cu 4% faţă de cele existente la sfârşitul anului 2008, dar se menţine un deficit de personal faţă de necesar. Aceste aspecte demonstrează o stabilitate care poate constitui o premisă pentru creşterea calităţii şi performanţei personalului menţinut în sistemul militar'', a explicat ministrul Apărării.
Referindu-se la asigurarea şi menţinerea stării de sănătate a personalului el a precizat că asistenţa medicală spitalicească s-a desfăşurat prin cele 11 spitale militare şi în Centrul clinic de urgenţă de boli cardiovasculare, iar asistenţa medicală de recuperare-reabilitare s-a asigurat, în mod deosebit, pentru militarii răniţi şi invalizi, întorşi din teatrele de operaţii.
''Nu trebuie să uităm că, pe parcursul acestor ani de participare la misiuni în afara teritoriului naţional, un număr important de militari au decedat sau au fost răniţi. Pierderile de vieţi omeneşti înregistrate reprezintă cel mai greu tribut pe care o armată îl plăteşte pe câmpul de luptă şi este de datoria noastră să ne comemorăm eroii, aducându-le de fiecare dată prinosul nostru de recunoştinţă'', a spus ministrul Apărării.
Pe de altă parte, Oprea a pledat pentru dezvoltarea şi modernizarea managementului carierei individuale, promovarea actelor normative care să reglementeze statutul cadrelor militare, recrutarea şi selecţia candidaţilor pentru profesia militară şi transformarea învăţământului militar.
''Învăţământul militar reprezintă o altă prioritate a Ministerului Apărării Naţionale. În anul 2009, a fost continuată reforma educaţională şi racordarea învăţământului militar la practicile din structurile similare ale statelor membre NATO. (...) Pregătirea forţelor a avut ca obiectiv continuarea formării şi dezvoltării luptătorilor, specialiştilor şi liderilor militari, apţi să îndeplinească atribuţiile funcţiilor pe care sunt încadraţi, precum şi pentru realizarea şi menţinerea capacităţii operaţionale necesară îndeplinirii misiunilor. Activităţile planificate pentru instruirea forţelor s-au executat în proporţie de 96,6%, fiind implicate peste 150 de structuri aparţinând celor trei categorii de forţe ale a rmatei'', a adăugat Oprea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Institutul de Boli Cardiovasculare nu mai poate asigura asistenţa medicală decât pentru şapte zile Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. dr. C.C.Iliescu" anunţă, într-un comunicat de presă, că nu mai poate asigura asistenţa medicală de specialitate în cardiologie, chirurgie cardiovasculară şi anestezie decât pentru şapte zile, mai precis până luni, 7 noiembrie.
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare:
Galaţi: Asistenţa medicală de urgenţă va avea patru noi staţii Asistenţa medicală de urgenţă la nivelul judeţului Galaţi va fi îmbunătăţită prin amenajarea unor noi sedii şi garaje de ambulanţă, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa.
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Bilanţ IGSU: 859 situaţii de urgenţă pe zi, gestionate în medie în primul trimestru al anului Pe parcursul primului trimestru al anului 2014, la nivel naţional, serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă au gestionat 77.282 situaţii de urgenţă, în medie 859 pe zi, în creştere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, cele mai multe intervenţii fiind înregistrate în Capitală...