Cele mai citite
 


Contractele cadru privind asistenţa medicală, modificate
joi, 26 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 26 feb /Agerpres/ - Executivul a modificat şi completat, miercuri, printr-o hotărâre, contractele cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru 2008, aprobate prin HG nr. 324/2008 şi, respectiv, HG nr. 1714/2008, în sensul introducerii măsurii de compensare a medicamentelor cu 90%, informează Biroului de Presă al Guvernului.

Actul normativ mai stabileşte că decontarea contravalorii medicamentelor pentru care se fac transferuri din bugetul Ministerului Sănătăţii în bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate se va realiza într-un termen de până la 30 de zile calendaristice de la data depunerii facturii de către farmacie la Casa de Asigurări de Sănătate, faţă de 45 de zile, cât prevedeau reglementările anterioare.

În cazul contravalorii medicamentelor din sublista B pentru pensionarii cu venituri din pensie de până la 600 lei/lună, decontarea se va realiza în termen de 60 de zile calendaristice de la data depunerii facturii de către farmacie la Casa de Asigurări de Sănătate.
Scopul modificărilor şi completărilor operate îl reprezintă creşterea nivelului de acces al pensionarilor cu venituri relativ modeste la medicamentele prescrise de medicul curant, în vederea ameliorării stării de sănătate a acestei categorii sociale.
Pensionarii cu venituri de până la 600 lei pe lună, realizate numai din pensii, vor putea cumpăra, începând cu data de 1 martie 2009, medicamente compensate cu 90% din preţul de referinţă, faţă de compensarea de 50% prevăzută de reglementările anterioare. Potrivit unei alte hotărârii adoptate în şedinţa de Guvern, compensarea cu 90% din preţul de referinţă al acestor medicamente pentru prescripţiile de maxim 300 de lei/lună se suportă în cuantum de 50% din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi 40% din bugetul Ministerului Sănătăţii, din taxa pentru viciu. Pensionarilor beneficiari ai acestui Program li se poate elibera o singură prescripţie medicală pe lună, conform prevederilor legale privind condiţiile de prescriere, eliberare şi decontare a medicamentelor în ambulator, în sistemul de asigurări sociale de sănătate.
Normele tehnice de realizare a Programului se aprobă prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi preşedintelui Casei Naţionale de asigurări de Sănătate. AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.