Cele mai citite
 


Buzău: Clinică de cardiologie intervenţională, inaugurată la Spitalul Judeţean de Urgenţă
duminică, 7 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O clinică de cardiologie intervenţională dotată cu aparatură medicală de ultimă generaţie a fost deschisă, vineri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.
Noua clinică aparţinând Medicard a beneficiat de o investiţie de peste 700.000 de euro şi dispune deja de o echipă formată din 20 de persoane, reunind specialişti consacraţi în domeniul cardiologiei intervenţionale, asistente şi personal administrativ. Gama de servicii medicale cuprinde printre altele cardiologie intervenţională, angiografie şi angioplastie periferică, electrofiziologie, ecografie cardiacă Doppler.

'Îndeplinim toate condiţiile pentru a le putea asigura pacienţilor noştri servicii medicale performante oferite de specialişti cardiologi renumiţi la nivel naţional, care au suportul unei aparaturi avansate, iar, prin parteneriatul semnat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, vom putea oferi fiecărui pacient cu afecţiuni cardiace posibilitatea realizării unor investigaţii sau a unor proceduri intervenţionale, pe care nu şi le-ar fi putut permite în alte condiţii', a declarat pentru AGERPRES managerul de proiect, Dan Negoiţă.

Clinica Medicard dispune de cinci paturi de internare în urma unui parteneriat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău şi va funcţiona în regim de coplată pentru decontarea serviciilor medicale în cazul pacienţilor asiguraţi prin sistemul de asigurări sociale de sănătate, restul sumei fiind decontată de spitalul judeţean. Totodată, Medicard va mai dispune de cinci paturi contractate cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, destinate, pe de o parte, pacienţilor care vor suporta plata integrală a serviciilor şi, pe de altă parte, monitorizării pacienţilor post intervenţional.

Lansarea oficială a clinicii a fost precedată, tot vineri, de simpozionul medical 'Cardiologia invazivă în actualitate', organizat de Medicard în parteneriat cu General Electric şi Medical Finance la care au participat autorităţi locale şi judeţene, precum şi specialişti din cinci judeţe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Centru de cardiologie intervenţională inaugurat la Spitalul Judeţean, investiţie de un milion de euro Un modern centru de cardiologie intervenţională a fost inaugurat, miercuri, la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, investiţie de aproape un milioan de euro realizată printr-un parteneriat public privat.
Arad: Aparatură medicală de peste jumătate milion de euro adusă la noua secţie de cardiologie de la SCJU Aparatură medicală în valoare de peste 500.000 euro a fost descărcată, marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pentru dotarea noii secţii private de cardiologie intervenţională care va funcţiona în cadrul unităţii medicale.
Dolj: CJ investeşte peste 12,5 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova Consiliul Judeţean Dolj scoate la licitaţie, începând de luna viitoare, lucrările pentru construirea unei clinici de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Craiova, proiecte ce depăşesc 12,5 milioane de euro.
Suceava: Parteneriat public-privat de peste un milion de euro la Spitalul Judeţean Centrul de Cardiologie şi Radiologie de la Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava a fost inaugurat, investiţia în valoare de peste un milion de euro fiind realizată printr-un parteneriat public - privat cu Centrul medical Med New Life Bucureşti şi cu sprijinul Consiliului Judeţean (CJ)...
Conf. dr. Horaţiu Suciu: Este necesară o strategie naţională în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice (interviu) Şeful Clinicii Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii Tg. Mureş, conf. dr. Horaţiu Suciu, a subliniat într-un interviu acordat AGERPRES că în România nu există cardiologie intervenţională pediatrică, deşi sunt numeroase patologii care pot fi tratate în acest mod şi care pot scuti numeroase intervenţii...
Centrele de cardiologie intervenţională - o necesitate În insuficienţa cardiacă există un risc de moarte subită prin aritmii cardiace tratamentul modern se face fie prin diferite proceduri de stimulare - peece maker - fie prin defibrilator implantat, tratament inclus în ghidurile europene a declarat dr.Dan Deleanu, preşdintele Societăţii Române de Cardiologie...