Cele mai citite
 


Covasna: Ministerul Sănătăţii pregăteşte schimbarea sistemului de acordare a concediilor medicale pentru a înlătura fraudele
duminică, 7 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii va regândi sistemul de acordare a concediilor medicale pentru a limita numărul persoanelor care beneficiază în mod fraudulos de acestea.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a declarat vineri, la Sfântu Gheorghe că sumele cheltuite pe concedii medicale în ultimii trei ani s-au dublat.

'În anul 2006 aveam 460 de milioane de lei cheltuiţi pe concedii medicale, iar în anul 2009 această sumă a ajuns la 923 de milioane. Dublarea sumei spune ceva, spune că unii beneficiază de concedii medicale pe nedrept. Noi nu vrem să limităm acest drept pentru cei care au nevoie, dar ştim cu toţii că sunt persoane care iau concedii nejustificat, se duc în vizită în străinătate, lucrează pământul (...) Va trebui să luăm măsuri pentru ca numărul celor care fraudează sistemul să fie restrâns cât mai mult', a declarat pentru AGERPRES, Cseke Attila.

Potrivit acestuia suma cheltuită în 2009 pe concedii medicale reprezintă 6% din bugetul Sănătăţii, ceea ce este 'enorm de mult'

Ministrul Sănătăţii nu a precizat în ce fel va face această 'reformă', limitându-se la a declara că la baza viitorului act normativ vor sta 'proceduri' ce vor fi publicate în foarte scurt timp pe site-ul instituţiei pe care o conduce.

Cseke Attila se află într-o vizită de două zile în judeţul Covasna. Vineri, acesta a vizitat Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe, precum şi Spitalul de cardiologie şi Spitalul orăşenesc Covasna. Sâmbătă, Cseke Attila va participa la inaugurarea unei noi Policlinici la Spitalul municipal Târgu Secuiesc.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CJ Covasna susţine că, în ultimii ani, MS a alocat spitalelor din judeţ peste 15 milioane lei Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în ultimii doi ani Ministerul Sănătăţii a alocat spitalelor din judeţul Covasna peste 15 milioane de lei pentru lucrări de investiţii.
Covasna: Ministrul Sănătăţii a vizitat Serviciul de Ambulanţă Covasna Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, care se află într-o vizită de două zile în judeţul Covasna, a vizitat vineri Serviciul de Ambulanţă Covasna şi Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.
Judeţul Covasna a intrat în reţeaua SMURD Ministrul Sănătăţii, Ladislau Rittli, a participat vineri la inaugurarea oficială a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Covasna, care va deveni operaţional începând de anul viitor.
Covasna: Bani de la Ministerul Sănătăţii pentru două spitale şi Serviciul de Ambulanţă Două spitale din judeţul Covasna şi Serviciul de Ambulanţă vor primi 1.935.000 lei din partea Ministerului Sănătăţii în vederea efectuării unor lucrări de reparaţii capitale.
Sanitas Covasna: Ministrul Sănătăţii poate să îşi dea demisia, reforma sa nu va trece Aproximativ 1500 de angajaţi din sistemul sanitar covăsnean participă la greva japoneză declanşată luni la nivel naţional în semn de protest faţă de măsurile de reformă iniţiate de Ministerul Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...