Cele mai citite
 


Vâlcea: Consiliere de specialitate pentru persoanele infectate cu HIV
duminică, 7 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul persoanelor infectate cu virusul HIV în judeţul Vâlcea este în scădere, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, directorul coordonatorul al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Luminiţa Apostolescu.
'În judeţul Vâlcea sunt 73 de persoane purtătoare ale virusului imunodeficienţei dobândite aflate sub monitorizarea Direcţiei de Sănătate Publică, din care un singur minor. Pentru aceştia există în derulare proiecte de consiliere şi de terapie. Pot spune că aceste persoane necesită o consiliere de la cea nutriţională, igienă, stil de viaţă, până la conştientizarea faptului că existenţa în organism a acestui virus nu conduce neapărat la moarte', a afirmat Apostolescu.

Potrivit directorului DSP Vâlcea, o problemă specifică acestor bolnavi este cea legată de 'un sentiment de revoltă sau tentaţia răzbunării'.

'În primele faze, când pacientul află că este purtător al acestui virus, are în el tendinţa de face rău celorlalţi, pe care inconştient îi învinuieşte de suferinţa sa, şi mă refer aici la sexul neprotejat şi la alte modalităţi de a răspândi virusul. Aici este importantă consilierea psihologică', a subliniat directorul DSP.

Potrivit Luminiţei Apostolescu, în cea mai mare parte a cazurilor de infectare cu HIV cauzele sunt procedurile medicale necorespunzătoare.

DSP Vâlcea are programe de prevenţie a bolilor cu transmitere sexuală în parteneriat cu fundaţia World Vision. În cadrul grupului de lucru mixt pentru romi se fac controale periodice pentru depistarea unor boli cu transmitere sexuală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Campanie de responsabilizare şi informare asupra virusului HIV Organizaţia Studenţilor Farmacişti din Cluj-Napoca (OSF) desfăşoară, între 29 noiembrie şi 3 decembrie, o campanie de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV şi consecinţele infecţiei cu acesta, a anunţat luni OSF.
Vâlcea: Peste 800 de persoane au fost muşcate de câini în anul 2013, potrivit DSP Peste 800 de persoane au fost muşcate de câini anul trecut, în judeţul Vâlcea, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, dr. Luminiţa Apostolescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)Vâlcea.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea spune că judeţul are nevoie de 127 de posturi de cadre medicale Judeţul Vâlcea are nevoie de 127 de posturi de cadre medicale, din care 31 de medici, a declarat miercuri pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, dr. Maria Murăruş.
Vaslui: Şapte cazuri noi de infecţii HIV, în cursul acestui an În primele nouă luni ale acestui an au fost luate în evidenţă la nivelul judeţului Vaslui şapte cazuri noi de persoane infectate cu HIV. Potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, la această dată sunt în evidenţa medicilor specialişti vasluieni 77 de persoane seropozitive.
Vâlcea: Toate unităţile sanitare din judeţ au fost preluate de administraţia locală Râmnicu Vâlcea, 2 iul /Agerpres/ - Ultima unitate sanitară din judeţul Vâlcea - Spitalul municipal Drăgăşani - a fost preluată de administraţia locală, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, dr. Luminiţa Apostolescu.
Vâlcea: Amenzi date de DSP cabinetelor de înfrumuseţare, tatuaje şi piercing Inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea au controlat cabinetele de înfrumuseţare, tatuaje şi piercing, fiind aplicate zece sancţiuni şi şapte amenzi în valoare de 5.100 lei, a declarat miercuri directorul DSP, Lorena Mărgăritescu.