Cele mai citite
 


Covasna: Ministrul Sănătăţii cere Sanitas să nu ignore pacienţii
duminică, 7 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a cerut conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe şi Sindicatului Sanitas să găsească, de dragul pacienţilor, o soluţie de compromis în ce priveşte plata drepturilor salariale restante, în valoare de peste un milion de euro, pentru ca spitalul să nu intre în colaps financiar.
Cseke Attila a declarat vineri, la Sfântu Gheorghe, că hotărârile judecătoreşti obţinute de Sanitas trebuie respectate, însă consideră că ar trebui să se ţină cont de faptul că Spitalul se află într-o situaţie 'delicată', ce s-ar putea răsfrânge negativ asupra pacienţilor.

În consecinţă, ministrul a sugerat sindicatului să accepte o eşalonare a plăţilor.

'Trebuie să avem în vedere în primul rând pacienţii, care sunt beneficiarii actului medical, de aceea le-am cerut să existe un dialog, să ajungă la un compromis, la o eşalonare a sumelor', a spus Cseke Attila, în urma întâlnirii avute vineri cu cele două părţi.

Preşedintele Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat pentru AGERPRES că este conştient că spitalul nu poate plăti în decurs de două luni întreaga sumă şi este deschis la negocieri, însă va accepta doar o 'eşalonare echilibrată şi nu sume derizorii'.

Sanitas Covasna, care a dat în judecată Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe, a obţinut două sentinţe judecătoreşti definitive şi executorii care obligă instituţia la plata a peste un milion de euro, reprezentând premiul de 2% restant pe trei trimestre, prima de stabilitate şi majorările salariale prevăzute de Ordonanţa 17/2008.

Conducerea spitalului a avertizat că dacă va plăti această sumă va fi în imposibilitatea de a mai achita facturile către furnizori.

Liderul sindical a subliniat că nu se consideră vinovat de situaţia creată şi că vina aparţine exclusiv conducerii instituţiei, care nu a acordat drepturile salariale la termenele stabilite de lege.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Angajaţii Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, pregătiţi de protest Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă dr. 'Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe vor organiza miercuri la prânz o acţiune de protest, în încercarea de a determina conducerea instituţiei să le plătească drepturile salariale restante.
Covasna: Sanitas a dat în judecată două spitale pentru al 13-lea salariu Sindicatul Sanitas Covasna a acţionat vineri în judecată conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe şi pe cea a Spitalului orăşenesc din staţiunea Covasna, care nu le-au plătit angajaţilor cel de-al 13-lea salariu pe anul trecut.
Covasna: Sanitas blochează contul Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna va apela la executorul judecătoresc pentru punerea în aplicare a două sentinţe definitive şi irevocabile ale instanţelor de judecată, în baza cărora angajaţii Spitalului Judeţean 'dr. Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe îşi vor putea recupera o serie de drepturi...
Covasna: Protocol între Spitalul Judeţean şi Sanitas privind activitatea medicală în timpul grevei de avertisment Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a încheiat, la nivel de unitate, un protocol cu Sindicatul Sanitas Covasna, în care sunt stipulate activităţile medicale ce vor fi asigurate în perioada grevei de avertisment ce va avea loc miercuri dimineaţă.
Covasna: Protest la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Aproximativ 100 de medici şi asistente de la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Dr. Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe au participat miercuri la prânz o acţiune de protest, în încercarea de a determina conducerea instituţiei să le plătească drepturile salariale restante.
Sanitas Covasna: Niciun spital nu mai are bani pentru ultimele două luni din acest an Niciun spital public din judeţul Covasna nu mai are bani pentru a-şi desfăşura activitatea în ultimele două luni din acest an, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.