Cele mai citite
 


Covasna: Ministrul Sănătăţii propune ca Spitalul din Întorsura Buzăului să capete personalitate juridică
duminică, 7 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, consideră că Spitalul din Întorsura Buzăului, inaugurat în urmă cu aproape doi ani, ar trebui să nu mai funcţioneze ca secţie externă a Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe şi să capete personalitate juridică pentru a putea fi gestionat mai eficient.
'Cu un management bun, un spital poate asigura servicii medicale corespunzătoare, dovadă Spitalul din Târgu Secuiesc', a declarat ministrul Sănătăţii, care s-a aflat vineri şi sâmbătă într-o vizită de lucru în judeţul Covasna.

În opinia acestuia, soluţia optimă pentru o mai bună funcţionare a spitalelor este descentralizarea şi trecerea acestora în subordinea autorităţilor locale.
Ministerul Sănătăţii intenţionează ca, până la 1 iulie, să transfere 373 de unităţi sanitare publice cu paturi către administraţia locală, din 439 existente în prezent şi să păstreze mai puţin de 66 de unităţi, a amintit Cseke Attila.

El a menţionat, totodată, că, până pe 1 aprilie, se doreşte egalizarea tarifelor pe caz ponderat la spitalele de acelaşi rang, pentru a li se conferi şanse egale.

Spitalul orăşenesc din Întorsura Buzăului a fost inaugurat în urmă cu aproape doi ani, dar nu a fost pus în funcţiune, deoarece imobilul este foarte mare, iar întreţinerea costisitoare. În plus, ar mai fi nevoie de aproximativ un milion de euro pentru dotarea cu aparatură medicală.

Noul spital în care s-au investit 3,2 milioane de euro, are 26 de paturi în secţiile de Obstetrică-Ginecologie, Interne şi Pediatrie şi 20 de paturi pentru bolnavii cu afecţiuni cronice.
Construirea spitalului a început în 1995 şi a avut scopul de a-i scuti pe cei aproape 20.000 de oameni din zonă să meargă la Sfântu Gheorghe sau Braşov pentru tratamente complexe.

Primarul oraşului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, a declarat că acest spital, care este unul dintre cele mai moderne din ţară, este prea mare pentru necesităţile zonei, prin urmare ar putea să îşi diversifice serviciile, inclusiv pe componenta medicină tradiţională chineză, cu atât mai mult cu cât se confruntă cu o criză acută de personal medical.

'Am putea transforma spitalul într-un centru de sănătate care să atragă oameni din toată ţara pe componenta medicină tradiţională chineză', a declarat Băncilă, care caută deja parteneri în China pentru acest proiect.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Spitalul din Întorsura Buzăului ar putea fi transformat în centru social Noul spital din Întorsura Buzăului, nefolosit de aproape un an şi jumătate, ar putea fi transformat în centru pentru copiii cu dizabilităţi sau cămin de bătrâni, dacă autorităţile locale vor refuza să îl preia în urma deciziei Ministerului Sănătăţii de a descentraliza unităţile sanitare.
Judeţul Covasna a intrat în reţeaua SMURD Ministrul Sănătăţii, Ladislau Rittli, a participat vineri la inaugurarea oficială a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Covasna, care va deveni operaţional începând de anul viitor.
Covasna: Posibilă întâlnire între sindicatul Sanitas şi ministrul Sănătăţii pe tema spitalelor restructurate Situaţia Spitalului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, propus spre relocare la Întorsura Buzăului, va fi discutată joi în cadrul unei întâlniri pe care reprezentanţii Sindicatului Sanitas preconizează să o aibă la Bucureşti cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pe tema spitalelor restructurate...
Covasna: Ministrul Sănătăţii a vizitat Serviciul de Ambulanţă Covasna Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, care se află într-o vizită de două zile în judeţul Covasna, a vizitat vineri Serviciul de Ambulanţă Covasna şi Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.
Covasna: Medicină tradiţională chineză la Întorsura Buzăului Primarul oraşului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, vrea să transforme noul spital din localitate într-o clinică naţională în care să se practice atât medicina europeană, cât şi medicina tradiţională chineză.
Covasna: Bolnavii cu distrofii musculare vor să continue protestele în faţa Ministerului Sănătăţii Membrii Asociaţiei distroficilor muscular din România, care protestează de trei zile împotriva mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului, susţin că vor picheta sediul Ministerului Sănătăţii din Bucureşti pentru a împiedica materializarea acestui proiect.